Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Ένας στους 20 θα προσληφθεί

29.01.2023 / 13:30
01-7

Εντός του Μαρτίου θα γίνει ο πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός του δημοσίου που ετοιμάζει το ΑΣΕΠ, για την κάλυψη  5.124 θέσεις εργασίας. Το εντυπωσιακό της υπόθεσης, είναι το γεγονός ότι στον διαγωνισμό έχουν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν 107.957 υποψήφιοι!  Από τις 107.957 αιτήσεις που υποβλήθηκαν οι 78.179 αφορούν απόφοιτους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και οι 29.778 απόφοιτους Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Από την κατανομή των 5.124 θέσεων, οι 3.559 αφορούν προσωπικό Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό και οι υπόλοιπες 1.565 θέσεις αφορούν προσωπικό Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Κάνοντας τους υπολογισμούς, αυτό σημαίνει ότι στην κατηγορία της Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης θα περάσει ένας στους 21 υποψήφιους, ενώ στην κατηγορία Τεχνολογικής Εκπαίδευσης ένας στους 19.

 Η προκήρυξη του διαγωνισμού εκδόθηκε στις 21 Νοεμβρίου 2022 και στόχος είναι να διεξαχθεί ο διαγωνισμός είτε το Σαββατοκύριακο 4-5 Μαρτίου είτε το αργότερο το Σαββατοκύριακο 11-12 Μαρτίου.

Ο υπουργός Εσωτερικών μάλιστα έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο οι θέσεις να αυξηθούν κατά 1.000!

Επισημαίνεται ότι οι θέσεις αυτές θα καθορισθούν σε δεύτερο στάδιο μετά τη διεξαγωγή του διαγωνισμού και μετά την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων της γραπτής εξέτασης με την έκδοση νέας προκήρυξης. 

Επισημαίνεται, επιπλέον, ότι μετά την προκήρυξη των εκλογών και μέχρι την ορκωμοσία νέας κυβέρνησης δεν μπορεί να λάβει χώρα καμία διαδικασία του διαγωνισμού: Ούτε η διεξαγωγή της γραπτής δοκιμασίας, ούτε η έκδοση πινάκων, ούτε η έκδοση νέας προκήρυξης που θα περιλαμβάνει τις θέσεις.

Σημειωτέον ότι εάν οι εκλογές προκηρυχθούν πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού, αυτός θα πρέπει να αναβληθεί. Επομένως εάν οι εκλογές προκηρυχθούν για τις 9 Απριλίου και ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ έχει οριστεί για το Σαββατοκύριακο 4-5 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί οριακά.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα