Διαγνωσμένοι με τον ιό σπάνε την καραντίνα για να κάνουν νέο τεστ

12.11.2020 / 13:03
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
Protest of the Association of Hospital Doctors of Thessaloniki (ENITH) at the Hippocratic General Hospital in the context of a general health rallies with a work stoppage from 8 to 10 in the morning and gathering of workers in the courtyards and gates of each hospital. Thessaloniki, 12 November 2020. / Διαμαρτυρία της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) στο Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο στα πλαίσια πανυγειονομικής κινητοποίησης με στάση εργασίας από τις 8 έως τις 10 το πρωΐ και συγκέντρωση των εργαζόμενων στα προαύλια και τις πύλες σε κάθε νοσοκομείο. Θεσσαλονίκη, 12 Νοεμβρίου 2020.

Αλαλούμ επικρατεί με τα rapid και τα μοριακά τεστ στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Πολίτες που έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κοροναϊό στο πρώτο τεστ και δεν ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματά τους, στο μοριακό, πιθανολογούν ότι είναι αρνητικοί, με αποτέλεσμα να «σπάνε» την καραντίνα προκειμένου να κάνουν ξανά το τεστ, ώστε να επιστρέψουν πίσω στις δουλειές τους.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση Θεσσαλονικιού, ο οποίος σύμφωνα με το ThessToday.gr, εργαζόταν μέχρι πρότινος στον κλάδο της εστίασης. Ο ίδιος έκανε πριν από μερικές μέρες rapid τεστ το οποίο βγήκε θετικό, ακολούθησε το μοριακό για το οποίο δεν τον ενημέρωσαν και σήμερα το πρωί πήγε στην εφημερία του Ιπποκράτειου νοσοκομείου για να ξανακάνει κάνει rapid τεστ, στο οποίο εμφανίστηκε πάλι θετικός στον κοροναϊό.

Παρόμοια κατάσταση βιώνει και ένας ακόμη κάτοικος της Θεσσαλονίκης, ο οποίος στην ανάγκη για το μεροκάματο «έσπασε» την καραντίνα προκειμένου να ξανακάνει τεστ για να επιστρέψει στη δουλειά του.Όπως δήλωσε στην ίδια πηγή, βρέθηκε θετικός στον ιό μετά από rapid τεστ. Έκανε το μοριακό, δεν τον ενημέρωσαν για τα αποτελέσματα και σήμερα πήγε ξανά στο Ιπποκράτειο για να προχωρήσει σε νέο τεστ. Αν και ο ίδιος γνωρίζει ότι είναι ρίσκο να κυκλοφορεί έξω παρότι θετικός στον κοροναϊό, ανέφερε ότι πρέπει να επιστρέψει στη δουλειά του.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα