Διαδήλωση του ΚΚΕ: Ο Κουτσούμπας καλεί την κυβέρνηση να πάρει πίσω το «αντεργατικό νομοσχέδιο»

16.09.2023 / 11:16
kinitopiisi_athina_51

Με κεντρικό σύνθημα «Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας. Ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα και την εγκληματική πολιτική» διαδηλώνουν αυτή την ώρα στο Σύνταγμα Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Σωματεία και μαζικοί φορείς της Αττικής.

Όπως τονίζουν οι ομιλητές στο συλλαλητήριο «δίνουν απάντηση στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης που ήδη συζητιέται στη Βουλή ενώ δυναμώνουν τη διεκδίκηση και την αλληλεγγύη για τις επείγουσες ανάγκες του λαού της Θεσσαλίας, που υποφέρει μετά την πρόσφατη πλημμύρα».

Ταυτόχρονα καλούν στην προετοιμασία την απεργίας την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, όπως ήδη έχουν αποφασίσει Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και πρωτοβάθμια Σωματεία.

Μεγάλο συλλαλητήριο ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο και την εγκληματική πολιτική

«Βρισκόμαστε απόψε εδώ στο Σύνταγμα, για να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη μας, τη διεκδίκηση για τις κατεπείγουσες ανάγκες του λαού μας, ιδιαίτερα στις περιοχές που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες, αλλά και πριν από τις πυρκαγιές.

Ταυτόχρονα είμαστε εδώ, για να δώσουμε ηχηρή απάντηση στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης της ΝΔ, που φέρνει στη Βουλή, και για το οποίο τα συνδικάτα ετοιμάζουν απεργιακή πανελλαδική κινητοποίηση την ερχόμενη Πέμπτη, τη μέρα που θα συζητιέται στην Ολομέλεια της Βουλής αυτό το έκτρωμα» δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο συλλαλητήριο εργατικών συνδικάτων και μαζικών φορέων στο Σύνταγμα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα