Διαδικτυακή πρεμιέρα για το αφιέρωμα του Πολιτιστικού Οργανισμού στα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του ‘21

25.04.2021 / 13:46
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
8

«Αηδολάλειε, στήθος μου, πριν το σπαθί σε σκίσει…

Κοίτα, με φύλλα της λαμπρής, με φύλλα των βαγιώνε!»

Διονύσιος Σολωμός, Ελεύθεροι Πολιορκημένοι

Η Αέναη επΑνάσταση δεν σηματοδοτεί μόνο κλαδιά και φοίνικες αλλά μία υπέρτατη έμπνευση όμοια με εκείνη που γεμίζει τα σπλάχνα κάθε ανθρώπου για τη λευτεριά και τη λύτρωση.

Ο Δήμος Πατρέων και οι πολιτιστικές του δομές, ακολουθούν τα μονοπάτια της Τέχνης ως πηγή έμπνευσης από τα χρόνια της επανάστασης του 1821 .

Γεγονότα και σημεία της εποχής παίρνουν “τον δρόμο του ηλίου» αποκαλύπτοντας σημεία της Πάτρας που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εκκίνηση.

Συναντούμε λαϊκές μορφές της εποχής, μιλάμε για το χαρακτήρα τους, μαρτυρούμε το ρόλο τους στην εξέγερση των Πατρών.

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός, δίνει σήμερα (Κυριακή των Βαΐων) στις 6.00 το απόγευμα στη δημοσιότητα, από την ιστοσελίδα του Οργανισμού patrasculture.gr, την ιστοσελίδα του Δήμου Πατρέων, την σελίδα του Οργανισμού στο facebook και το κανάλι του στο youtube στη διεύθυνση https://youtu.be/sI-i8i5hzBM , και το κανάλι του Δήμου στο youtube στη διεύθυνση https://www.youtube.com/c/PatrasMunicipality/videos μια εικοσάλεπτης διάρκειας παραγωγή βασισμένη στην εικόνα και τον ήχο.

Περιλαμβάνονται επίσης η περιήγηση σε πλατείες της πόλης όπου βρίσκονται τοποθετημένα έργα με αγωνιστές της επανάστασης, στη μονή του Ομπλού που αποτέλεσε ένα από ορμητήρια και  σημεία αναφοράς του αγώνα, καθώς και αποσπάσματα από την έναρξη των εκδηλώσεων (πλατεία Ομονοίας) που διοργανώνει ο Δήμος για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821.

Το υλικό είναι προσβάσιμο για όλους τους πολίτες.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα