Διαδικτυακή ημερίδα για τον καρκίνο του ήπατος, συνδιοργάνωση του Ιδρύματος «Λήδας, Νανάς και Σπύρου Δούκα» και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

19.07.2022 / 13:53
bonanos

Την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022 και ώρα 18:00 – 20:00, θα πραγματοποιηθεί η διαδικτυακή (digital) ημερίδα με θέμα τον Καρκίνο του Ήπατος. Η ημερίδα διοργανώνεται από το Ίδρυμα «Λήδας, Νανάς και Σπύρου Δούκα» σε συνεργασία με την Ιατρική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδας & Πελοποννήσου (ΙΕΔΕΠ) και σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.


Στόχος της συγκεκριμένης ημερίδας είναι η σωστή ενημέρωση προς τους πολίτες, η ευαισθητοποίησή τους επί του θέματος αλλά και η διαμόρφωση της καθημερινότητας προς μια πιο υγιή και καλύτερη κατεύθυνση, η οποία θα συμβάλει θετικά στη πρόληψη και την αντιμετώπιση της συγκεκριμένης νόσου.


«Η πρόληψη, η πληροφόρηση του κοινού από έγκριτους επιστήμονες, η πρώιμη και έγκαιρη διάγνωση, καθώς και η αποτελεσματική αντιμετώπιση του καρκίνου, αποτελούν διαχρονικά τα ισχυρά όπλα της ανθρωπότητας έναντι κάθε μορφής καρκίνου. Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να συμμετέχει με κάθε τρόπο στις εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών ώστε να υιοθετήσουν επιλογές που προάγουν την υγεία όπως ο τακτικός προληπτικός έλεγχος και η υιοθέτηση υγιεινού τρόπου ζωής. Τα τελευταία δύο χρόνια, αποκλείσαμε από την σκέψη μας λόγω της πανδημίας τα μη μεταδιδόμενα νοσήματα που αποτελούν σημαντικό κίνδυνο για τη ζωή του ανθρώπου. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα πρέπει να παρακολουθήσουμε όλοι την ημερίδα αυτή , αφού ο καρκίνος του ήπατος αποτελεί μια ασθένεια με απειλητικές συνέπειες για τον άνθρωπο που πολλές φορές τυγχάνει ελλιπούς ενημέρωσης και πληροφορίας» τονίζει ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα δημόσιας υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος.


Η ημερίδα θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω της επίσημης σελίδας του Ιδρύματος «Λήδας, Νανάς και Σπύρου Δούκα» www.fodp.gr και της Ι.Ε.Δ.Ε.Π., www.iedep.gr.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα