Παρασκευή, 24.09.2021, 5:49 μμ

ΔΕΘ: Με ποιον τρόπο μπορεί να συγκρατηθεί η τιμή του καφέ

10.09.2021 / 18:22
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ka 3

Η αλματώδης αύξηση σημαντικών καταναλωτικών προϊόντων το προσεχές διάστημα, λόγω των διεθνών ανατιμήσεων, είναι και ο καφές που ως γνωστός καταναλώνεται κατά κόρον στη χώρα μας.

Το αισιόδοξο σενάριο είναι ότι θα αυξηθεί περίπου 10% με 15% η τιμή του, κάτι που σημαίνει ότι για παράδειγμα ο φραπέ στην καφετέρια θα ανέλθει από τα 3,5 ευρώ στα 3,85 ευρώ με 4 ευρώ, ενώ το απαισιόδοξο σενάριο κάνει λόγο ακόμη και εκτίναξή του στα 5 ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση αναζητεί μέτρα αντιμετώπισης της κατάστασης, κάποια από τα οποία αναμένεται να εξαγγείλει από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) ο πρωθυπουργός αύριο Σάββατο.

Προκειμένου να απορροφηθούν όσο γίνεται περισσότερο οι αυξήσεις στη τιμή του καφέ και να μην φθάσουν στον Έλληνα καταναλωτή, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ανακοινώσει την επέκταση του μειωμένου συντελεστή Φόρου Προστιθέμενης Αξίας στο 13% και για τον καφέ, όπως επίσης και για τις μεταφορές, τον κινηματογράφο, της θεατρικές παραστάσεις και τα μη αλκοολούχα ποτά.

Είναι πολύ πιθανό επίσης να καταργηθεί από τον καφέ και ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης, ούτως ώστε όταν πάμε στην καφετέρια να μην καταλάβουμε μεγάλη διαφορά στην τιμή.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα