Δερμιτζάκης: Η Θεσσαλονίκη δεν απέχει πολύ από την Ιταλία – Η κατάσταση θα χειροτερεύει

12.11.2020 / 9:13
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ÊÉÍÇÓÇ ÓÔÏ ÉÐÐÏÊÑÁÔÅÉÏ ÃÅÍÉÊÏ ÍÏÓÏÊÏÌÅÉÏ ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇÓ

Πολύ δυσοίωνα ήταν τα όσα είπε για την Θεσσαλονίκη και την διασπορά του κορονοϊού στον ΣΚΑΙ ο καθηγητής Γενετικής στο πανεπιστήμιο της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης

«Χωρίς να ξέρω λεπτομέρειες για αυτά που συμβαίνουν, ακούγοντας τους αριθμούς και αυτά που περιγράφουν καθηγητές και συνάδελφοι μου φαίνεται πως η Θεσσαλονίκη δεν απέχει πολύ από σκηνές που είδαμε στην Ιταλία», είπε.

Εξήγησε ότι τα μέτρα λήφθηκαν με καθυστέρηση και όχι την σωστή στιγμή και τα αποτελέσματα της καραντίνας θα τα δούμε στις 2 εβδομάδες. «Το τελείωμα της καραντίνας δεν θα μας βρει με το μίνιμουμ τον κρουσμάτων», είπε ο κ. Δερμιτζάκης και πρόσθεσε ότι τότε θα φανεί αν θα χρειαστούμε επέκταση στο lockdown.

«Καθώς καθυστερούμε να δούμε διαφορά και στους νεκρούς και στις διασωληνώσεις, τουλάχιστον 3-4 εβδομάδες, αυτό σημαίνει πως ακόμα κι αν αρχίσουν να λειτουργούν τα μέτρα όσον αφορά  τους ρυθμούς μετάδοσης του ιού, θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν αυτοί οι αριθμοί. Οι επόμενες 2-3 εβδομάδες δεν θα είναι καλές, θα χειροτερεύει η κατάσταση», είπε.

Τέλος, ο κ. καθηγητής τόνισε ότι οποιαδήποτε μορφή πορείας, συγκέντρωσης αυτή τη στιγμή, για οποιονδήποτε λόγο κι από οποιαδήποτε ομάδα, είναι εγκληματική, αναφερόμενος στην πορεία για το Πολυτεχνείο που ετοιμάζει η ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα