Δερμιτζάκης για τα self tests: «Λίγη σοβαρότητα δε βλάπτει»

07.04.2021 / 22:31
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
φο 23

Σαφή θέση παίρνει ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, σχετικά με το ζήτημα που προέκυψε γύρω από τα πρώτα self tests που έφτασαν στα φαρμακεία.

Υπενθυμίζουμε πως οι φαρμακοποιοί ήταν… στα κάγκελα καθώς οι συσκευασίες που έφτασαν δεν ήταν ατομικές, αλλά των 25 τεμαχίων, κάτι που σημαίνει πως θα πρέπει να ξεχωρίσουν το κάθε εξάρτημα και να φτιάξουν «σετ» ώστε να τα προμηθεύσουν στους πολίτες.

Ο κ. Δερμιτζάκης, λοιπόν, τονίζει σε ανάρτησή του στο Facebook πως τα self tests που έφτασαν στα φαρμακεία δεν είναι ίδια με τα rapid test των νοσοκομείων, συνιστώντας μάλιστα… σοβαρότητα.

Αναλυτικά αναφέρει ο Μανώλης Δερμιτζάκης

«Self rapid tests Επειδή είδα πολλά δημοσιεύματα ανοησίες από το πρωί ότι στην Ελλάδα έγινε διανομή των ίδιων rapid test που κάνουν στο νοσοκομείο να σας πω ότι αυτό είναι λάθος.

Στη συσκευασία υπάρχει μια σημαντική διαφορα με τη λέξη “nasal” που δηλώνει πως η δειγματοληψία γίνεται χαμηλά στη μύτη κι οχι βαθιά όπως τα rapid tests που κάνουν τα διαγνωστικά κέντρα. Τα δυο κουτιά έχουν και λίγο διαφορετικό περιεχόμενο και διαφορετικές οδηγίες

. Για του λόγου το αληθές σας παραθέτω φωτογραφία με τα κουτιά από τις δυο συσκευασίες. Η πάνω είναι τα rapid tests που κάνουν οι γιατροί. Η κάτω είναι αυτό που πήραμε σήμερα από το φαρμακείο στην Ελβετία να κάνουμε στο σπίτι. Λίγη σοβαρότητα δε βλάπτει σε τέτοιες δύσκολες στιγμές».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα