Δένδιας: Επισκέφτηκε το ναυτικό επιχειρησιακό στρατηγείο του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο

14.06.2024 / 8:48
dendias-nato.jpg

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, επισκέφθηκε την Πέμπτη το ναυτικό επιχειρησιακό στρατηγείο του ΝΑΤΟ, στο Λονδίνο.

Όπως έγραψε στο X, το στρατηγείο «ασκεί την επιχειρησιακή διοίκηση και έλεγχο στην περιοχή ευθύνης της Συμμαχίας και είναι ο κύριος σύμβουλος των διακλαδικών στρατηγείων σε θέματα ναυτικών επιχειρήσεων».

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ενημερώθηκε από τον διοικητή του Στρατηγείου αντιναύαρχο Mike Utley για τις επιχειρησιακές δραστηριότητες της συμμαχίας σε ναυτικό πεδίο.

Συναντήθηκε ακόμη, με τον Έλληνα διοικητή των αεροναυτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ αρχιπλοίαρχο Ηλία Ράπτη, που ελέγχει και συντονίζει τις αεροναυτικές επιχειρήσεις της συμμαχίας, καθώς και με τους Έλληνες αξιωματικούς που υπηρετούν στο στρατηγείο.

«Ο διοικητής του Στρατηγείου, εξήρε την βοήθεια που παρέχει η Ελλάδα σε αεροναυτικά μέσα και την συμμετοχή της χώρας μας στις ναυτικές επιχειρήσεις της Συμμαχίας» υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Η Ελλάδα, χώρα με μακραίωνη ναυτική ιστορία, η οποία διαθέτει τον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο παγκοσμίως, συμμετέχει με τρόπο ουσιαστικό και ενεργό στον σχεδιασμό και στην εκτέλεση των επιχειρήσεων της Συμμαχίας, προκειμένου, μεταξύ άλλων: Να τηρούνται οι κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας, να καταπολεμάται η τρομοκρατία και η παράνομη διακίνηση μεταναστών, να διασφαλίζεται η ελευθερία της ναυσιπλοΐας και να προστατεύονται οι ζωές των ναυτικών» κατέληξε ο κ. Δένδιας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα