Δεν θα πιστεύετε πόσο πούλησε η Τίνα Τάρνερ τα δικαιώματα όλων των τραγουδιών της

09.10.2021 / 21:00
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
tina-turner

Η θρυλική «γιαγιά της ροκ» Tina Turner αποφάσισε να πουλήσει τα δικαιώματα όλων των τραγουδιών της, όπως το «What’s Love Got to Do With It», και το «Private Dancer», στην εταιρεία BMG. Η εταιρεία δεν αποκάλυψε το αντίτιμο της συμφωνίας αλλά πηγές από τη μουσική βιομηχανία που επικαλείται το ΒΒC εκτιμούν ότι αυτό θα ξεπερνά τα 50 εκατομμύρια δολάρια. Σε αυτό το ποσό περιλαμβάνονται τα δικαιώματα των κομματιών της, της εικόνας, του ονόματός της, αλλά και μελλοντικές χορηγίες και εμπορεύματα, που φέρουν το όνομά της.

Είναι η μεγαλύτερη συμφωνία που κλείνει η BMG με έναν καλλιτέχνη. Η Turner είναι η τελευταία μεγάλη καλλιτέχνης που εξαργυρώνει την αξία των διαχρονικών επιτυχιών της ακολουθώντας τα βήματα της συμφωνίας του Μπομπ Ντίλαν με την «Universal Music» ύψους 300 εκατ. δολαρίων και της συμφωνίας του Νιλ Γιανγκ με τη μουσική εταιρεία «Hipgnosis».

Η σταρ θα παραμείνει στο δυναμικό της «Warner Music» μετά τη συμφωνία. «Όπως κάθε καλλιτέχνης, η προστασία της δουλειάς μιας ζωής, η μουσική κληρονομιά μου, είναι κάτι προσωπικό. Είμαι σίγουρη ότι με την BMG και την Warner Music η δουλειά μου είναι σε επαγγελματικά και αξιόπιστα χέρια», όπως δήλωσε η Tina Turner.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα