Δεν κάλεσαν τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών στη τηλεδιάσκεψη- Τι εξήγηση έδωσαν

12.06.2021 / 14:22
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
fo

«Σε ανθρώπινο λάθος» απέδωσε το προεδρείο της Συνόδου των πρυτάνεων τη μη κλήση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών στην προχθεσινή τηλεδιάσκεψη για την πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει τμήματα. 

Η εξαίρεση του Πανεπιστημίου Πατρών, από αυτή την κρίσιμη συζήτηση, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις με δεδομένο μάλιστα ότι δύο τμήματά του, το Γεωργικής Βιοτεχνολογίας με έδρα το Αγρίνιο και Επιστημών και Φυσικής Αγωγής με έδρα τον Πύργο, που είχαν ιδρυθεί με το νόμο Γαβρόγλου συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο του υπουργείου Παιδείας. 

«Διαμαρτυρήθηκα για τη μη κλήση μας διότι είχαν κληθεί οι 11 πρυτάνεις πανεπιστημίων της χώρας τμήματα των οποίων βαίνουν προς κατάργηση και εξαιρεθήκαμε μόνον εμείς όταν μάλιστα έχουμε δύο τμήματα που καταργούνται» μας επεσήμανε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας.

Η απάντηση που δόθηκε από το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων δεν κάλυψε τον κ. Μπούρα και την πρυτανική αρχή του Πανεπιστημίου Πατρών γι αυτό και «αρνήθηκα να συνυπογράψω την επιστολή που μου εστάλη εκ των υστέρων με αποδέκτη την υπουργό Παιδείας» εξηγεί ο κ. Μπούρας. 

Υπενθυμίζουμε ότι τα δύο παραπάνω τμήματα, δεν έχουν λειτουργήσει μέχρι σήμερα και δεν έχουν προσωπικό και φοιτητές.

Πελοπόννησος.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα