Παρασκευή, 3.12.2021, 12:42 πμ

Δεν επαναλειτουργεί στις 23 Αυγούστου η ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγρινίου

20.08.2021 / 12:38
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
meth_ampe_w19-23394023306007

Σύμφωνα με πληροφορίες στο μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα της Αιτωλοακαρνανίας αναμένεται εκ νέου η άφιξη κλιμακίου του Οργανισμού Διασφάλισης Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ), όμως η ΜΕΘ δεν θα ανοίξει την Δευτέρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω κλιμάκιο είχε επισκεφθεί ξανά το νοσοκομείο λίγες ημέρες μετά τα δημοσιεύματα για το απόλυτο της θνητότητας των ασθενών στη ΜΕΘ κορωνοϊού και συνέλεξε στοιχεία για τη λειτουργία της, χωρίς όμως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να βγάλει κάποιο πόρισμα.

Αργότερα μπήκε το «λουκέτο» στη ΜΕΘ, για συντήρηση, σύμφωνα με την 6η ΥΠΕ, η οποία όμως αντί να διαρκέσει μερικές ημέρες, κρατάει ακόμα κλειστή τη μονάδα περίπου ενάμιση μήνα.

Σε κάθε περίπτωση, αναμένονται εξελίξεις από εβδομάδα, τόσο σχετικά με το άνοιγμα τη ΜΕΘ, όποτε και αν αυτό αποφασιστεί, αλλά και για τον τρόπο λειτουργίας της.

Κανένας δεν γνωρίζει ακόμη αν η ΜΕΘ, όταν επαναλειτουργήσει, θα είναι αποκλειστικά και μόνο για περιστατικά κορωνοϊού ή θα λειτουργήσει σαν μία κανονική ΜΕΘ.

Εν κατακλείδι, το πρόβλημα παραμένει. Το νοσοκομείο Αγρινίου παραμένει χωρίς ΜΕΘ και η τοπική κοινωνία «βράζει» καθώς οποιοδήποτε περιστατικό χρήζει νοσηλείας σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας πρέπει να μεταφερθεί εκτός Αιτωλοακαρνανίας, χάνοντας πολύτιμο χρόνο που μπορεί να αποβεί μοιραίος…

Πηγή: www. karasavas.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα