«Δεν μπορούσα να πάρω ανάσα»! Η συγκλονιστική ιστορία ενός γνωστού πατρινού ζευγαριού- Του Βαγγέλη και της Κάτιας Λόη που νοσηλεύτηκαν με κορονοϊό

02.04.2021 / 11:20
collage

Του Αλέξανδρου Κογκόλη

Ο κορωνοϊός συνεχίζει την επίθεσή του την Αχαΐα. Η διασπορά στην κοινότητα είναι ευρύτατη, ελέω και των βρετανικών και νοτιοαφρικάνικων στελεχών, μη αφήνοντας περιθώρια για εφησυχασμό και παλινωδίες.

Η αλήθεια είναι πως ο ιός, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, δεν διακρίνει ηλικίες. Ναι μεν ασθενούν πιο βαριά πολίτες με υποκείμενα νοσήματα και μεγαλύτερων ηλικιών, όμως δεν είναι πάντα έτσι. Εκτός του ότι ο μέσος όρος των κρουσμάτων έχει πέσει στα 45 περίπου έτη, αυξάνονται οι νοσηλείες και οι θάνατοι νέων ανθρώπων.

Στον έναν και πλέον χρόνο που η πανδημία ταλαιπωρεί την Ελλάδα και τον κόσμο, τραγικές ιστορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Οικογένειες ολόκληρες νοσούν, ανδρόγυνα φεύγουν από τη ζωή με λίγες ημέρες διαφορά, παιδιά δεν μπορούν να δουν τους γονείς τους που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία και το αντίστροφο. Άνθρωποι φεύγουν χωρίς να έχουν δίπλα τους συγγενείς τους. Επικοινωνούν μόνο με τηλέφωνο ή σκαιπ, εάν δεν είναι διασωληνωμένοι.

Η ιστορία της Κάτιας και του Βαγγέλη Λόη, γνωστών επιχειρηματιών στο χώρο της εστίασης στην Πάτρα (ιδιοκτήτες του «Deck», εταιρείας κέτερινγκ και παλιότερα της ψαροταβέρνας «Καλυψώ»), σοκάρει, αναμφιβόλως.

Χωρίς νόσημα και με άθληση

Δεκαετίες μαζί στη ζωή. Έχτισαν μια υπέροχη οικογένεια, έναν σημαντικό κύκλο γνωριμιών και επιχειρηματικών πρωτοβουλιών. Νοσηλεύονταν και οι δύο με κορωνοϊό, το ίδιο χρονικό διάστημα. Η γυναίκα στον «Άγιο Ανδρέα» και ο άνδρας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Ο Βαγγέλης Λόης κόλλησε τον ιό ίσως στον χώρο της δουλειάς, αφού ποτέ κάποιος δεν μπορεί να είναι σίγουρος για την προέλευση της μετάδοσης, παρά το ότι πρόσεχαν ιδιαιτέρως, όπως τονίζει η σύζυγός του, στο «Νεολόγο». Με συνεχή τεστ σε όλο το προσωπικό και τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, όπως μάσκες, χρήση αντισηπτικού και τήρηση αποστάσεων.

Σημειώνουμε επιπροσθέτως πως, τόσο ο 73χρονος κ. Βαγγέλης, όσο και η 67χρονη κ. Σοφία, πρόσεχαν ιδιαιτέρως την υγείας τους. Αθλούνταν συστηματικά, δεν έπιναν, δεν κάπνιζαν και δεν είχαν κανένα υποκείμενο νόσημα!

«Δεν ήξερε ότι νοσηλευόμουν»

«Νόσησε ο άνδρας μου. Πήγαμε στο νοσοκομείο, υποβλήθηκε σε εξετάσεις, αλλά γυρίσαμε για νοσηλεία στο σπίτι. Τα συμπτώματα για την ώρα δεν έχριζαν παραμονή στο νοσηλευτικό ίδρυμα. Μετά από 7 ημέρες όμως, ο ύπουλος κορωνοϊός του έκανε επιπλοκές. Έπαθε ανακοπή. Επί 1,5 μήνα νοσηλευόταν στο Ρίο. Μπήκε και στην εντατική με βηματοδότη, μέχρι το χειρουργείο για να του τοποθετήσουν τον κανονικό.

Εκείνη την περίοδο νόσησα κι εγώ. Νοσηλεύτηκα στον «Άγιο Ανδρέα». Δεν μπορούσαμε να δούμε τα παιδιά μας, να τους μιλήσουμε, να μας μιλήσουν. Δεν επιτρεπόταν, παρά μόνο στο κινητό. Εγώ δεν του είπα στο τηλέφωνο ότι νοσηλεύομαι σε άλλο νοσοκομείο, δεν θα το άντεχε», λέει ο κ. Λόη και συνεχίζει με αναφορές που συγκλονίζουν:

«Δεν μπορούσα να αναπνεύσω, να ανασάνω. Πνιγόμουν. Αυτά μου έλεγε και ο άνδρας μου. Δεν μπορείς να ακουμπήσεις το σώμα σου, νομίζεις ότι σε πιέζει σίδερο. Με μια σακούλα φάρμακα και διπλανοί σου να πεθαίνουν. «Έφυγε» από τη ζωή ο διπλανός μου, ένας άνθρωπος που μπήκαμε μαζί στο νοσοκομείο και πριν λίγη ώρα από τον θάνατό του μιλούσε στο κινητό», αναφέρει η Κάτια Λόη.

«Να προσέξουν τους γύρω τους»

«Είναι ένας εφιάλτης πραγματικός αυτό που ζήσαμε. Μου θύμισε Σπιναλόγκα. Είδα ανθρώπους 20, 30, 50 ετών και ΑμεΑ να υποφέρουν. Φοβήθηκα πολύ. Δεν θέλω να ξαναγυρίσω εκεί. Ακόμη κι όταν ήθελα να φάω κι έβγαζα το οξυγόνο έβαζα μυτάκια στη μύτη, αλλιώς δεν άντεχα», προσθέτει με φωνή που τρέμει κι εύχεται σε όλους: «να μην πάτε εκεί που πήγαμε!».

Σε ότι αφορά στους νέους και σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας που δεν τηρούν τα μέτρα ή δεν πιστεύουν στον κορωνοϊο, το ζευγάρι των επιχειρηματιών απευθύνει έκκληση «να προσέξουν τους εαυτούς τους, κι αν δεν θέλουν αυτό να προσέξουν τους γύρω τους».

«Ευχαριστούμε τους γιατρούς»

Επιπροσθέτως, πολύ βασική παράμετρος και για τους δύο η άψογη συμπεριφορά των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού. «Το ενδιαφέρον τους, όπως και των μελών του ΕΚΑΒ, ήταν μεγάλο, συγκινητικό. Πάλευαν μέχρι την τελευταία στιγμή για όλους μας. Τους χειροκροτούμε και τους ευχαριστούμε κάθε μέρα. Πονούσαν μαζί με εμάς, μάλιστα μια γιατρός κατέρρευσε όταν πέθανε ο ασθενής της. Είναι οι ήρωές μας», υπογραμμίζει η Κάτια Λόη.

Αυτή τη στιγμή η επιχειρηματίας βρίσκεται στο σπίτι της. Ο σύζυγός, μετά από 1,5 μήνα νοσηλείας, βγήκε στις 12 Μαρτίου, αλλά μπήκε ξανά στο νοσοκομείο στις 20, αφού παρουσίασε πυρετό μετά από λοίμωξη. Είναι όμως καλά και σε λίγες ημέρες θα λάβει εξιτήριο.

Η συγκλονιστική ιστορία του ζευγαριού, αφυπνίζει και τους πλέον δύσπιστους. Τους καλεί να τηρούν τα μέτρα κατά της διασποράς και να εμβολιαστούν. Υπενθυμίζει δε σε όλους τη βοήθεια των υγειονομικών στη χώρα και σε κάθε έναν και καθεμιά ξεχωριστά.

εφημερίδα Νεολόγος των Πατρών

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα