Δεκαπέντε ακόμη υποψήφιοι σύμβουλοι με τον Βασίλη Αϊβαλή και την παράταξη «Πάτρα, Σπουδαία και Πάλι»

20.07.2023 / 12:50
DX-54 (1)

Η εμπειρία, οι νέες ιδέες, η εξειδίκευση, η θετική ενέργεια και το πάθος για μια καλύτερη Πάτρα είναι τα χαρακτηριστικά της νέας δεκαπεντάδας υποψηφίων συμβούλων που ανακοινώνει σήμερα η παράταξη «Πάτρα, Σπουδαία και Πάλι» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Πατρέων Βασίλη Αϊβαλή.

«Καλωσορίζουμε τους δεκαπέντε επιπλέον υποψηφίους συμβούλους με τους οποίους μας συνδέει το όραμα, η έμπνευση και η διάθεση για δουλειά, έτσι ώστε η επόμενη μέρα να οδηγήσει σε πλήθος έργων, δράσεων και πρωτοβουλιών που θα συμβάλλουν στη μεταμόρφωση της πόλης μας» τόνισε ο κ. Αϊβαλής. «Είμαστε μια ομάδα δυνατή και έτοιμη να αλλάξει ταχύτητα για την Πάτρα».

Η νέα δεκαπεντάδα

ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Ο Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος γεννήθηκε στο Βασιλικό Πατρών. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας και ασχολείται με το χώρο του επίπλου. Είναι παντρεμένος και έχει 3 γιους.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Ο Ανδρέας Αποστολόπουλος γεννήθηκε στο χωριό Γάλαρος του Δήμου Ερυμάνθου και είναι κάτοικος Πατρών. Υπηρέτησε για 40 χρόνια περίπου στην ΕΛ ΑΣ και είναι Αντιστράτηγος ε.α φέροντας τον τίτλο του επίτιμου γενικού επιθεωρητή Β Ελλάδας. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

ΓΕΡΑΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΣ

Ο Νικόλας Γερασιμόπουλος γεννήθηκε και πέρασε τα σχολικά του χρόνια στο Παλαιό Φάληρο. Αποφοίτησε από τις σχολές ΑΚΤΟ όπου και εξειδικεύτηκε στις Γραφικές Τέχνες, το Αρχιτεκτονικό Σχέδιο και τις Διακοσμητικές Εφαρμογές. Παρακολούθησε για σειρά ετών στις Ελεύθερες Δράσεις του Πανεπιστημίου Πατρών σεμινάρια σχετικά με την Τέχνη και τη συντήρηση έργων. Από το 1995 δραστηριοποιείται στο χώρο της κορνιζοποιίας με το κατάστημα Παλίσσανδρος. Για πάνω από 25 χρόνια έχει διαμορφώσει το Χώρο Τέχνης Παλίσσανδρος στον οποίο έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 50 εκθέσεις Πατρινών εικαστικών και όχι μόνο. Έχει δημιουργήσει και λειτουργήσει χώρους τέχνης στη Μύκονο (2002-2008) και στις Σπέτσες (2015 – έως σήμερα). Παράλληλα έχει συνεργαστεί στην αναδιαμόρφωση των εκθεμάτων του Μουσείου της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας. Ως ενεργό μέλος της πόλης των Πατρών έχει αναπτύξει φιλανθρωπικό έργο μέσα από φορείς όπως η Κιβωτός της Αγάπης, το Άλμα Ζωής και τη MeXOXO. Υπήρξε ενεργό μέλος της Κριτικής Επιτροπής του Καρναβαλιού για 12 χρόνια και συνεχίζει ως ενεργός καρναβαλιστής

ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ο Γιώργος Ζαφειρόπουλος είναι πρώην Αντιδήμαρχος Παιδείας, Διοίκησης και Οικονομίας του Δήμου Πατρέων.
Είναι πρώην πρόεδρος της Ένωσης των Τεχνολόγων Μηχανικών Αχαΐας –Ζακύνθου και μέλος του κοινωνικού φορέα «Η Φλόγα».
Είχε συνδικαλιστική δράση ως Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Μηχανικών ΟΤΕ και συνεχή πολιτική Δράση και ως πρώην Μέλος της Τριμελούς Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ.

ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Ο Αθανάσιος Καλαντζής γεννήθηκε στα Λακκώματα Αχαΐας το 1958.

Είναι παντρεμένος, έχει τρία ενήλικα παιδιά και κατοικεί στην Οβρυά.

Είναι συνταξιούχος των ΕΛΤΑ.

Έχει διατελέσει κοινοτικός σύμβουλος από το 1991 έως το 1994. Αυτή τη στιγμή είναι τοπικός σύμβουλος στο διαμέρισμα της Οβρυάς.

ΚΑΡΒΕΛΑΣ ΑΡΗΣ

Ο Άρης Καρβελάς γεννήθηκε στην Πάτρα και έχει καταγωγή από το Λεόντιο Αχαΐας. Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Πατρών στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών. Επίσης, κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών με θέμα την Εφαρμοσμένη Οικονομική και Ανάλυση Μεγάλων Δεδομένων από το Πανεπιστήμιο Πατρών. Αφού εκπλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία εργάζεται ως Λογιστής-Φοροτεχνικός στην οικογενειακή επιχείρηση.

ΚΥΡΙΛΗ ΕΛΕΝΗ

Η Ελένη Κυριλή γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1967 και διαμένει στην Πάτρα από το 1988, καθώς εργάζεται στο ΠΓΝΠ ως Διοικητικός Υπάλληλος. Είναι τελειόφοιτη Γενικού Λυκείου και απόφοιτη Μέσης Τεχνικής Επαγγελματικής Νοσηλευτικής Σχολής. Απόφοιτη και υπότροφος του τμήματος Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΕΑΠ, ολοκλήρωσε τις σπουδές της το 2020, μέσω υποτροφιών Αριστείας για 4 συνεχόμενα ακαδημαϊκά έτη και βαθμό πτυχίου 9,02. Κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος σπουδών του τμήματος «Κοινωνική Πολιτική» του Πανεπιστημίου της Κορίνθου, με ειδίκευση «Οικονομία – Διοίκησης – Πολιτικές Υγείας». Αιρετή εκπρόσωπος εργαζομένων στο Α’ κοινό Υπηρεσιακό Συμβούλιο του ΠΓΝΠ για 2 συνεχόμενες θητείες και νυν αναπληρωματικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΓΝΠ. Παντρεμένη με τον Νικόλαο Καρρά καθηγητή Πληροφορικής του Πειραματικού Λυκείου Πανεπιστημίου Πατρών και μητέρα 2 παιδιών.

ΜΑΛΑΜΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

O Kώστας Μαλαμής γεννήθηκε στη Δυτική Αχαΐα και κατοικεί στην Πάτρα. Είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Πανεπιστημίου Πατρών, κάτοχος δεύτερου πτυχίου παιδαγωγικών Σπουδών της ΠΑΤΕΣ-ΣΕΛΕΤΕ και σπουδών θεάτρου. Δραστηριοποιείται σε έργα αρμοδιότητας Πολιτικού Μηχανικού. Είναι από τα ιδρυτικά μέλη και σήμερα σκηνοθέτης και συντονιστής στο θέατρο ΑΓΟΡΑ της Πάτρας.

Έχει ενεργή πολιτική και κοινωνική δραστηριότητα. Συμμετέχει σε φορείς και παρεμβαίνει στα δημόσια πράγματα, κυρίως σε ζητήματα πολιτισμού. Ενδεικτικά, έχει διατελέσει τα προηγούμενα χρόνια μέλος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου, πρόεδρος της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ/ΤΔΕ και μέλος του ΔΣ των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων 2019. Είναι μέλος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών, αθλητής Ανοιχτής Θαλάσσης και πιστοποιημένος καταμετρητής της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

ΜΙΝΤΖΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ο Γιώργος Μίντζας γεννήθηκε το 1969 στην Πάτρα και τελείωσε το 5ο ΓΕΛ το 1986. Σπούδασε Δασοπονία και Τουριστικές Επιχειρήσεις. Εργάστηκε σε ξενοδοχειακές μονάδες στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας καθώς και στη Ρόδο, τη Μύκονο και την Κρήτη. Έχει επίσης εργαστεί στο Δασαρχείο Πατρών και στο Δασαρχείο Καλαβρύτων.

Είναι Εργολήπτης Δημοσίων Δασοτεχνικών Έργων Γ τάξης. Έχει μια κόρη, την Εβίτα.

ΝΙΑΧΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

Ο Διονύσιος Νιάχος γεννήθηκε το 1971 στην Πάτρα, όπου ζει και εργάζεται μέχρι και σήμερα. Αποφοίτησε από το 8ο Λύκειο Πατρών και εν συνεχεία σπούδασε στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στη σχολή του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού. Εργάστηκε στο χώρο της εστίασης και του καφέ στο παραδοσιακό καφενείο (οικογενειακή επιχείρηση) στα Ζαρουχλέικα, ενώ από το 2001 εργάζεται ως υπάλληλος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Είναι παντρεμένος με τη Κωνσταντίνα Γαλάνη, με την οποία έχουν αποκτήσει δύο παιδιά. Διετέλεσε Διαμερισματικός Σύμβουλος Νοτίου Διαμερίσματος του Δήμου Πατρέων, από το 1994 μέχρι το 2002, με το Συνδυασμό του Ανδρέα Καράβολα «Συνεργασία για την Πάτρα».

ΠΑΠΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Ο Αθανάσιος Παπασημακόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1969.Το 1987 πέρασε με πανελλήνιες στο Οικονομικό τμήμα της ΑΒΣΠ (Ανώτατη Βιομηχανική Πειραιά) όπου και φοίτησε 2 χρόνια.

Στη συνέχεια εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας σε οικογενειακή επιχείρηση. Είναι παντρεμένος με δύο κόρες. Διετέλεσε πρόεδρος στον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Οβρυάς επί 5 έτη.

Σήμερα είναι στο Δ/Σ της κοινότητας Οβρυάς ως αντιπολίτευση.

ΣΙΝΗ ΕΛΙΣΑΒΕΤ- ΣΟΥΕΛΕΝ

Η Ελισάβετ -Σουέλεν Σίνη γεννήθηκε στην Πάτρα το 1981,όπου και διαμένει. Έχει μια κόρη 15 ετών. Είναι Πρόεδρος του φιλοζωικού Σωματείου «Τετράποδος Σαμάνος» από το 2016 και Γενική Γραμματέας Συνομοσπονδίας Ζωοφιλικών Σωματείων Ελλάδος από το 2019. Έχει διατελέσει μέλος της 5μελούς επιτροπής του Δήμου Πατρέων και Δυτικής Αχαΐας. Ασχολείται με τη ζωοφιλία από τα παιδικά της χρόνια. Είναι Ιδιωτική Υπάλληλος – Εκπαιδεύτρια σκύλων και εθελοντικά διασώζει επιθετικά ζώα και τα προωθεί σε οικογένειες. Ασχολείται και με τον καλλωπισμό μικρών ζώων. Έχει τελειώσει Σχολή Σεφ και social media marketing.

ΤΑΓΙΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ

Η Σωτηρία Τάγιου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Αποφοίτησε από την Αρσάκειο Παιδαγωγική Ακαδημία κι εδώ και 39 χρόνια συνδράμει στη διαπαιδαγώγηση χιλιάδων παιδιών της πόλης μας από τη θέση της δασκάλας και πιο πρόσφατα της διευθύντριας, στο 49ο, το 50ο Δημοτικά Σχολεία και τη νέα χρονιά στο 26ο Δημοτικό Σχολείο. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο από το ΕΑΠ, ειδίκευση στη συμβουλευτική και στον προσανατολισμό από την ΑΣΠΑΙΤΕ, ενώ πρωτοστάτησε στην υλοποίηση προγραμμάτων Erasmus από το 1999. Είναι παντρεμένη με το φαρμακοποιό Αγ. Ράλλη, με τον οποίο έχουν αποκτήσει έναν γιο.

ΤΣΙΜΠΟΥΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Γιάννης Τσιμπούκης γεννήθηκε στα Αραχωβίτικα Πατρών. Σπούδασε στο Χημικό του Πανεπιστημίου Πατρών. Διετέλεσε Αντιδήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος στον πρώην Δήμο Ρίου. Είναι δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Πατρέων από το 2011 έως και σήμερα.

Εργάστηκε στην Coca-Cola ως χημικός και εν συνεχεία ως εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Είναι παντρεμένος με την εκπαιδευτικό Ελένη Αλεξοπούλου και έχουν 3 παιδιά.

TΣΟΥΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Γιάννης Τσούρης είναι οικονομολόγος, τραπεζικός και καθηγητής Μάρκετινγκ. Προέρχεται από οικογένεια βιοπαλαιστών της πόλης και στηρίζει με κάθε ευκαιρία εντός και εκτός συνόρων την Πάτρα.

Σπούδασε Οικονομικά στην Πάτρα, ενώ συνέχισε και ολοκλήρωσε με κρατική υποτροφία τρία μεταπτυχιακά προγράμματα σε Βέλγιο, Σκωτία και Ελλάδα. Έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Πατρών στα πλαίσια του Διδακτορικού του και συνεχίζει να διδάσκει στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. της πόλης μας πληθώρα μαθημάτων. Έχει υπάρξει κεντρικός ομιλητής σε οικονομικά συνέδρια σε Ελλάδα Ολλανδία, Ιταλία και Αυστρία. Απασχολείται τα τελευταία 15 χρόνια στην Τράπεζα της Ελλάδος, υπήρξε εμπνευστής και σύμβουλος Μάρκετινγκ δύο εκ των μεγαλύτερων αλυσίδων εστίασης της Πάτρας, διεύθυνε σε εξαιρετικά νεαρή ηλικία το τουρνουά Ποδοσφαίρου των Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004» και επιπρόσθετα απασχολήθηκε επί σειρά ετών στον ξενοδοχειακό κλάδο σε θέσεις κλειδιά.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα