Δεκάδες καταγγελίες στους “Αδιάφθορους” για “μπουμπούκια” της ΕΛ.ΑΣ. που εκβιάζουν μέσω… κορωνοϊό

01.11.2020 / 12:13
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
γκο 5

Αστυνομικοί-αρπακτικά που εκμεταλλεύονται τα μέτρα για τον κορωνοϊό και προσπαθούν να ρίξουν δίχτυα προστασίας σε μπαρ και εστιατόρια μπήκαν στο στόχαστρο των «Αδιάφθορων».

 Οι «επίορκοι με το πηλήκιο» εκμεταλλεύονται την εγκληματική αμέλεια, αλλά και την οικονομική ανάγκη των καταστηματαρχών και παρουσιάζονται ως σωτήρες φτάνοντας στο σημείο ακόμη και να ψευδορκίσουν προκειμένου να απαλλάξουν όσους παραβαίνουν τα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του COVID-19 και το ωράριο.

Χαρακτηριστική περίπτωση ένας αξιωματικός σε Τμήμα της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά που όχι μόνο κάλυπτε μαζί με άλλους ενστόλους την παράνομη λειτουργία γνωστού μπαρ της περιοχής, αλλά έφτασε και στο σημείο να παρεμβαίνει ο ίδιος στα κλιμάκια ελέγχου προκειμένου να σβήσει την παράβαση.

 Το απίστευτο είναι ότι την ώρα που προσπαθούσε να εξυπηρετήσει τον επιχειρηματία που παραβίαζε όλα τα περιοριστικά μέτρα ο ίδιος είχε διαγνωστεί ως φορέας του κορωνοϊού και βρισκόταν σε καραντίνα.

Ο, δε, συνάδελφός του όχι μόνο έπινε αμέριμνος το ποτό του στο συγκεκριμένο μπαρ την ώρα που έπρεπε να ήταν κλειστό, αλλά προσπαθούσε να βγάλει τρελούς τους ελεγκτές λέγοντας με θράσος ότι ενώ αυτοί διαπίστωσαν την παράβαση σε ένα μπαρ που έπαιζε μουσική και είχε 20 πελάτες εκείνος θα κατέθετε ενόρκως ότι ήταν κλειστό!

Οι Εσωτερικές Υποθέσεις της ΕΛ.ΑΣ. που εξετάζουν τη συγκεκριμένη ιστορία το τελευταίο διάστημα δέχονται καθημερινά καταγγελίες για παρόμοιες συμπεριφορές από «μπουμπούκια» της Αστυνομίας που μετατρέπονται σε «μπράβους του κορωνοιού». Μάλιστα, αξιολογούν τις καταγγελίες και πολλαπλασιάζουν τις έρευνες για να βάλουν στο χέρι τη νέα μορφή επίορκων αστυνομικών.

Μπορεί η συντριπτική πλειονότητα των ανδρών και γυναικών της ΕΛ.ΑΣ. να παλεύουν καθημερινά με την εγκληματικότητα και τους ελέγχους για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού, όμως υπάρχουν και μερικοί «έξυπνοι» που βρήκαν την ευκαιρία να βγάλουν μεροκάματο αδιαφορώντας τις εγκληματικές συνέπειες των πράξεών τους.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, απ’ ό,τι λένε οι πληροφορίες, πρόκειται για ενστόλους με θολό παρελθόν που έχουν άκρες στη νύχτα. Κάποιες φορές πλησιάζουν μόνοι τους τους καταστηματάρχες και σε άλλες περιπτώσεις οι ίδιοι οι επιχειρηματίες τούς προσεγγίζουν για να τους βοηθήσουν να κρατήσουν τα μαγαζιά τους ανοιχτά μετά τις 12.30 και τη λήξη του ωραρίου.

Οι «Αδιάφθοροι», λένε οι ίδιες πληροφορίες, έχουν εκπονήσει ένα σχέδιο για να εμποδίσουν την εξάπλωση της νέας μορφής παραβατικότητας ορισμένων ενστόλων, καθώς το ζήτημα δεν έχει να κάνει μόνο με τη σωστή λειτουργία του Σώματος, αλλά, το κυριότερο, με τη δημόσια υγεία.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα