Παρασκευή, 3.02.2023, 12:13 πμ

Δεκάδες επιχειρήσεις της Πάτρας εκτός της επιδότησης ασφαλιστικών εισφορών για τους full time εργαζόμενους τους

02.12.2022 / 10:39
fa 41

Θέμα έχει δημιουργηθεί στην αγορά εργασίας  και σε πολλές επιχειρήσεις της Πάτρας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής που έσπευσαν να μετατρέψουν την part time εργασία για τους υπαλλήλους που απασχολούσαν σε πλήρη.

Αφορμή για αυτό και την αλλαγή της στάσης δεκάδων εργοδοτών ήταν η εξαγγελία της κυβέρνησης και των αρμοδίων υπουργείων ότι θα επιδοτηθούν κατά 40% οι ασφαλιστές εισφορές όσων εργοδοτών μετατρέψουν τις συμβάσεις μερικής απασχόλησης σε πλήρη.

Ήταν ένα μέτρο που συνάντησε την αποδοχή της πλειοψηφίας των εργοδοτών και των εργαζομένων. Αυτά στην θεωρία. Στην πράξη όμως και όπως αποδεικνύεται από την εξέλιξη του όλου ζητήματος την επιδότηση αυτή την δικαιούνται μόνοι οι επιχειρήσεις εκείνες που απασχολούσαν άνω του 50% των εργαζόμενων της με μερική απασχόληση.

Τι σημαίνει αυτό; Η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και τα μικρά καταστήματα μένουν εκτός της επιδότησης και για ακόμα μία φορά, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς και επαγγελματίες οι μεγάλες εταιρείες διαφόρου τύπου που είχαν το σύνολο σχεδόν των εργαζόμενων τους σε part time εργασία, δηλαδή σε τετράωρη απασχόληση.

Το όλο θέμα έχει δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα σε μικρές επιχειρήσεις που είχαν προχωρήσει σε full time προσλήψεις, με το σκεπτικό ότι θα έπαιρναν την επιδότηση αυτή.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα