Παρασκευή, 3.12.2021, 5:28 μμ

Δείτε βίντεο: Όταν ο Μπάιντεν είχε συναντηθεί με τον Παυλόπουλο στην Αθήνα

08.11.2020 / 17:19
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
biden-pavlopoulos

Μια συνάντηση σε πολύ θερμό κλίμα είχαν πριν από τρία περίπου χρόνια ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, που αναδείχθηκε νικητής των αμερικανικών εκλογών το Σάββατο (07/11), και ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Στις 6 και 7 Ιουνίου 2017, ο Τζο Μπάιντεν, ήδη τέως Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, είχε επισκεφθεί την Ελλάδα για να συμμετάσχει στην πρώτη ευρωπαϊκή διάσκεψη του ανεξάρτητου μη κερδοσκοπικού οργανισμού Concordia. Αποστολή του οργανισμού αυτού είναι η ανάπτυξη συμμαχιών για την κοινωνική ευημερία.

Τότε, και συγκεκριμένα στις 6 Ιουνίου, ο Τζο Μπάιντεν είχε επισκεφθεί στο Προεδρικό Μέγαρο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και είχαν μια πολύ εγκάρδια συνάντηση, που διήρκεσε πάνω από μια ώρα. Άλλωστε ήταν γνωστά τα αισθήματα του Μπάιντεν ως αντιπροέδρου για την Ελλάδα και κυρίως για το Κυπριακό. Είχαν λοιπόν πολλά να πουν. Και μια χαρακτηριστική λεπτομέρεια: Όταν ο Μπάρακ Ομπάμα τότε Πρόεδρος των ΗΠΑ, είχε επισκεφθεί επισήμως την Αθήνα στις 15 Νοεμβρίου 2016- σ’ εκείνο το ιστορικό τελευταίο ταξίδι του Ομπάμα εκτός ΗΠΑ- κατά την συνάντησή του με τον Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο του είχε πει: «είναι τέτοια η αδυναμία του αντιπροέδρου Μπάιντεν για την Ελλάδα και την Κύπρο που τον αποκαλούμε «Μπαϊντενόπουλο»!

Δείτε το βίντεο της συνάντησής τους:

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα