ΔΕΕΠ Ν.Δ. Αχαΐας προς Δήμο Καλαβρύτων για να τιμήσει τη μνήμη του Κώστα Ασημακόπουλου

24.05.2022 / 17:20
ka 4

Σε ανακοίνωσή της ΔΕΕΠ Ν.Δ. Αχαΐας τονίζονται τα εξής:  «Συμπληρώνονται σε λίγους μήνες δέκα χρόνια από τον αναπάντεχο χαμό του ασυμβίβαστου και προβεβλημένου αυτοδιοικητικού Κώστα Ασημακόπουλου. Υπήρξε ακούραστος και συνεπής και υπηρέτησε υποδειγματικά και με αφοσίωση τον τόπο του.

Διαδοχικά ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δάφνης , Δήμαρχος Δάφνης , Δήμαρχος Παΐων και Αντιδήμαρχος Καλαβρύτων υπηρέτησε τον τόπο του με ανιδιοτέλεια και αφοσίωση. Άνθρωπος μειλίχιος , διαλλακτικός , ανοιχτός σε νέες ιδέες , οραματιστής αλλά και ταπεινόφρων. Γενναίος και ασυμβίβαστος στις διεκδικήσεις του , ευαίσθητος στις κοινωνικές ανησυχίες αλλά και άτεγκτος όταν επρόκειτο για τα συμφέροντα του τόπου.

Την επόμενη ημέρα (13 Δεκεμβρίου 2012) που άφησε την τελευταία του πνοή στον ματωμένο λόφο του Καπή σε έκτακτη συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαβρύτων αποφάσισε (463/2012) σειρά δράσεων και εκδηλώσεων ώστε να τιμηθεί η μνήμη του.

Δυστυχώς δέκα χρόνια μετά με ευθύνη των Δημοτικών Αρχών δεν έχει υλοποιηθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων όπως περιέχεται στο Ψήφισμα και χθες η Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας απέστειλε σχετική επιστολή προς τον Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Αθανάσιο Παπαδόπουλο ζητώντας την προσωπική του παρέμβαση ώστε να υλοποιηθούν έστω και καθυστερημένα όλα όσα περιλαμβάνονται στο Ψήφισμα.

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. Αχαΐας Αντώνης Κουνάβης σχετικά υπογράμμισε : «Ο Δήμος Καλαβρύτων οφείλει να αποδώσει την πρέπουσα τιμή για τον αείμνηστο Δήμαρχο Κώστα Ασημακόπουλο του οποίου η αυτοδιοικητική του πορεία απολάμβανε της εκτίμησης , του σεβασμού , της αποδοχής και της αγάπης των πολιτών. Υπήρξε πρωτοπόρος για την περιοχή , αγωνίστηκε για τα αιτήματα και την επίλυση των προβλημάτων σε όποιο μετερίζι και αν βρέθηκε ενώ το συνολικό του έργο ακόμα και σήμερα έχει αφήσει εμφανή αποτυπώματα στο Δήμο Καλαβρύτων».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα