ΔΕΕΠ Αχαΐας: Δίπλα σε κάθε γυναίκα που έχει υποστεί βία

25.11.2021 / 23:29
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ka 34

Για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας Κατά των Γυναικών, η ΔΕΕΠ Νέας Δημοκρατίας Αχαϊας αναφέρει σε σχετικό μήνυμα της τα εξής:

«Στόχος μας πρέπει να είναι η εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, ώστε να μην χρειάζεται πια να υπάρχει και η Παγκόσμια Ημέρα καταδίκης της. Ο κίνδυνος δεν είναι μακριά, αλλά γύρω μας. Μπορεί τα θύματα να σιωπούν, γιατί συχνά φοβούνται. Όμως, το δράμα τους είναι εκκωφαντικό. Και ζητά επιτακτική λύση.

Στην κατεύθυνση αυτή, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει συγκροτήσει Διεύθυνση Πρόληψης, προσανατολισμένη στην ενδοοικογενειακή και έμφυλη βία, ενώ πρωτοβουλίες αναλαμβάνει και το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αλλά και οι Δήμοι, που διαθέτουν ξενώνες φιλοξενίας για κακοποιημένες γυναίκες.

 Η κυβέρνηση τούς προσφέρει κάθε βοήθεια. Ωστόσο, δεν θα πετύχουμε  τον στόχο μας χωρίς την ενεργό συμμετοχή του πολίτη, που είναι και ο μόνος αποτελεσματικός φραγμός στη βία.

Επιπλέον, όλο και περισσότερες γυναίκες πρέπει να βρίσκουν το κουράγιο να καταγγέλλουν όσα υφίστανται, όπως είχε το θάρρος να πράξει η εργαζόμενη για την επίθεση που δέχθηκε από αντιδήμαρχο, ώστε όλο και πιο πολλοί ένοχοι να τιμωρούνται.

Εμείς αγκαλιάζουμε κάθε γυναίκα που έχει υποστεί βία, με τρεις λέξεις γεμάτες αποφασιστικότητα: “Είμαστε Δίπλα Σου”».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα