Δανία: Σε αυτοαπομόνωση η πρωθυπουργός λόγω επαφής με κρούσμα

04.11.2020 / 14:55
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
mete_fredericksen

Σε αυτοαπομόνωση τέθηκε η πρωθυπουργός της Δανίας Μέτε Φρεντέρικσεν και πολλά άλλα μέλη της κυβέρνησης, μετά την επιβεβαίωση ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης με τον οποίο συναντήθηκαν είναι φορέας Covid-19.

Όλοι τους έχουν υποβληθεί σε τεστ κορωνοϊού και αναμένουν τα αποτελέσματα. Συνολικά, πλην της πρωθυπουργού, έχουν αυτοαπομονωθεί 13 υπουργοί, ανάμεσά τους οι υπουργοί Οικονομικών, Εξωτερικών, Άμυνας και Υγείας.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νικ Χάκερουπ δήλωσε στη διάρκεια της νύχτας ότι βρέθηκε θετικός στον ιό και ότι αυτοαπομονώνεται στο σπίτι του. Ο Χάκερουπ είχε βήχα και πυρετό, όπως έγραψε ο ίδιος στο Facebook. Την περασμένη εβδομάδα είχε συναντηθεί με την Φρεντέρικσεν και με πολλούς υπουργούς και βουλευτές.

Σύμφωνα με το πρωθυπουργικό γραφείο της Δανίας, οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης είχαν τηρηθεί όταν ο Χάκερουπ είχε συναντηθεί με την Φρεντέρικσεν.

Σε αυτοαπομόνωση και ο υπουργός Περιβάλλοντος

Πέντε άλλοι υπουργοί, ανάμεσά τους και ο υπουργός Περιβάλλοντος, δήλωσαν σήμερα ότι έχουν αυτοαπομονωθεί έπειτα απο συναντήσεις που είχαν με έναν βουλευτή, ο οποίος βγήκε θετικός στον ιό.

Ο αρχηγός του αντιπολιτευόμενου Συντηρητικού Κόμματος Ζόρεν Πάπε Πούλσεν έχει επίσης ανακοινώσει ότι είναι θετικός στον ιό και τη Δευτέρα εισήχθη στο νοσοκομείο.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα