Δάφνη Καραβοκύρη: “Υπήρχαν μέρες που δεν έτρωγα τίποτα”

28.02.2024 / 20:29
909e406f84024dd7bc2446a2c30f5d82

Για τη μάχη που έδωσε η ίδια στο παρελθόν με τη νευρική ανορεξία αλλά και για τη μητέρα της, η οποία πάσχει από διπολική διαταραχή, μίλησε η Δάφνη Καραβοκύρη σε δηλώσεις της στην εκπομπή «Super Κατερίνα».

«Ο λόγος που μίλησα για τη νευρική ανορεξία που πέρασα, ήταν για να μου φύγει λίγο ο φόβος. Ο φόβος ότι εγώ έχω στιγματιστεί από αυτό. Θεώρησα ότι αν το μοιραστώ, θα ανοίξουν κι άλλα στόματα, θα ανοίξουν κι άλλες ψυχές και δε θα αισθάνομαι κι εγώ τόσο μόνη μου. Το πρόβλημα με τη νευρική ανορεξία το συνειδητοποίησε ο μπαμπάς μου για μένα. Ήταν πολύ προσεκτικός στην προσέγγισή του γιατί δεν ήθελε να με τρομάξει. Εάν με τρόμαζε, μπορεί να είχε το αντίθετο αποτέλεσμα…

Μπήκα στο νοσοκομείο, αλλά νομίζω ότι με βοήθησε πάρα πολύ η ηρεμία με την οποία το διαχειρίστηκε. Η αιτία ήταν ότι στη μαμά μου έτυχσν άσχημα χαρτιά στην τράπουλα της ζωής. Υπήρχε μια αρκετά άσχημη ατμόσφαιρα στο σπίτι, οπότε ήθελα με τον τρόπο αυτό να τους πω στο σπίτι ότι, “γειά σας, είμαι κι εγώ εδώ και δε περνάω πολύ ωραία, πονάω”, αυτό το κατάλαβα αργότερα μέσω της ψυχοθεραπείας.

Υπήρχαν μέρες που δεν έτρωγα τίποτα, όπως πάρα πολύς κόσμος. Αυτή η μορφή αυτοτιμωρίας, έχει μια ηδονή μέσα της. Όταν λέω τιμωρία, εννοώ ότι οι γονεις σου μπορεί να αντιμετωπίζουν προβλήματα μέσα στο σπίτι αλλά είσαι τόσο μικρός που δεν μπορείς να αντιληφθείς ότι αυτά δεν έχουν να κάνουν με εσένα… Νομίζεις ότι φταις εσύ» εξομολογήθηκε η Δάφνη Καραβοκύρη για τη μάχη που έδωσε με τη νευρική ανορεξία.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα