Δ.Πλέσσας: Επιστολή για τις 100 δόσεις και την ατελή παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων

02.01.2023 / 15:43
plessas2-1

Ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών του Δήμου Πατρέων, Διονύσης Πλέσσας, απέστειλε στους συναρμόδιους Υπουργούς, Εσωτερικών Μ. Βορίδη, Αναπληρωτή Εσωτερικών Στ. Πέτσα, Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδη και Αναπληρωτή Ανάπτυξης, Ν. Παπαθανασίου επιστολή, με την οποία ζητά την επέκταση της ατελούς παραχώρησης κοινοχρήστων χώρων από τους Δήμους σε καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και επαναφορά των ρυθμίσεων που αφορά την ρυθμιστική διάταξη των 100 δόσεων, για οφειλέτες των Δήμων.

Ο Αντιδήμαρχος κάνει λόγο για «απαιτητή πλέον ανάγκη υλοποίησης» αυτών των αιτημάτων και επισυνάπτει τις δύο προηγούμενες σχετικές επιστολές του, στις 5 Σεπτεμβρίου 2022 και στις 7 Νοεμβρίου 2022.

Στην νέα επιστολή του ο κ. Πλέσσας, αναφέρει τα εξής:


«Κύριοι Υπουργοί

Επανερχόμαστε στο υπ’ όψη θέμα, ως απαιτητή πλέον ανάγκη υλοποίησης εκ μέρους σας των δύο ζητημάτων που με τα α) και β) σχετικά σας είχαμε εκθέσει.
Υπενθυμίζουμε πως πρόκειται για την επέκταση της ατελούς παραχώρησης κοινόχρηστων χώρων από τους Δήμους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για όλο το έτος 2023 και για την επαναφορά των ρυθμίσεων του άρθρου 110 του ν. 4611/19, δηλαδή να υπάρξει νέα ρυθμιστική διάταξη για πάσης φύσεως οφειλές προς τους Δήμους από επαγγελματίες και πολίτες μέχρι 100 δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό από τις κατά κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (Κ.Ε.Δ.Ε.) προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, καθώς και πρόστιμα.
Οι λόγοι που σας είχαμε εκθέσει ήταν και είναι υπαρκτοί και ουσιώδεις, έχουν να κάνουν με δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες και εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών που παρά τους λόγους που αναφέραμε δεν έχουν τύχει της ανταπόκρισης σας.
Αντί αυτών δόθηκε με νομοθετική ρύθμιση η δυνατότητα της ατελούς παραχώρησης κοινόχρηστων χώρων μόνο μέχρι 15/1/23 από όλο το έτος 2023 που αιτούμασταν (ήδη σε λίγες μέρες λήγει) και καμιά απολύτως πρωτοβουλία για τις 100 δόσεις από οφειλέτες, με απαλλαγές κατά Κ.Ε.Δ.Ε. από προσαυξήσεις, τόκους και πρόστιμα.
Με την επιστολή μας αυτή, σας ξαναθέτουμε τα δύο θέματα, κοινοποιώντας σας παράλληλα τις τελευταίες προηγούμενες επιστολές μας, τονίζοντας πως για τους λόγους που αναφέρουμε σε αυτές είναι μονόδρομος η υλοποίηση εκ μέρους σας και των δύο αυτών κυρίαρχων για επαγγελματίες και πολίτες ζητημάτων που ξαναθέτουμε.
Άμεσα πλέον θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για την ατελώς παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων από τους Δήμους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για όλο το έτος 2023, όπως και για νέα ρυθμιστική διάταξη για οφειλέτες των Δήμων με επαναφορά των διατάξεων του άρθρου 110 του ν. 4611/19, όπως έχουμε εξηγήσει.
Αναμένοντας ενέργειες σας».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα