Παρασκευή, 3.02.2023, 12:07 μμ

Δ. Αχαϊα: «Η ΔΕΥΑΔ περνάει στην εποχή της αυτοματοποίησης των υπηρεσιών της»

03.03.2022 / 18:05
kato-axaia-drone-

Η δημοτική αρχή της Δ. Αχαΐας με ανακοίνωση της έκανε γνωστό πως  εγκρίθηκε το κονδύλι περιλαμβάνει την προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία συστήματος διαχείρισης του δικτύου ύδρευσης της ΔΕΥΑΔ η οποία θα είναι πλέον αυτοματοποιημενη.

Η ανακοίνωση: «Χρηματοδότηση ύψους 2,4  εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» εξασφάλισε η ΔΕΥΑ Δυμαίων. Το έργο που θα χρηματοδοτηθεί με αυτό το κονδύλι περιλαμβάνει την προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία συστήματος διαχείρισης του δικτύου ύδρευσης της ΔΕΥΑΔ.

Αναλυτικά το έργο που θα χρηματοδοτηθεί περιλαμβάνει τα εξής:

•Προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία συστήματος παρακολούθησης γεωτρήσεων και αντλιοστασίων.

• Προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία συστήματος για την παρακολούθηση της στάθμης και της παροχής στις δεξαμενές ύδρευσης.

• Προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία  συστήματος για τη ρύθμιση της πίεσης σε συγκεκριμένα σημεία του δικτύου.

• Προμήθεια και εγκατάσταση έξι (6) σταθμών μέτρησης υπολειμματικού χλωρίου στο νερό.

• Προμήθεια ενός φορητού τηλεμετρικού συστήματος παρακολούθησης της ποιότητας του νερού στην κεντρική δεξαμενή της Κάτω Αχαΐας.

• Προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία ασύρματου συστήματος για αυτόματη τηλεμετρική καταμέτρηση των υδρομετρητών.

• Προμήθεια φορητού εξοπλισμού για τον εντοπισμό αφανών διαρροών στο δίκτυο ύδρευσης.

• Προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία Κεντρικού Συστήματος Ελέγχου.

«Δεν περιοριζόμαστε μόνο στη διόρθωση των αμαρτιών που μας κληροδότησε το παρελθόν αλλά ταυτόχρονα εργαζόμαστε ώστε η ΔΕΥΑΔ να περάσει στην επόμενη ημέρα. Με τη συγκεκριμένη παρέμβαση η ΔΕΥΑΔ εκσυγχρονίζει τις τεχνικές της δυνατότητες αξιοποιώντας τις σύγχρονες τεχνολογίες γεγονός που θα της επιτρέψει να αναβαθμίσει σημαντικά τις υπηρεσίες της προς τους δημότες» δήλωσε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς.

Από τη δική του πλευρά ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ Παναγιώτης Κουνάβης υπογράμμισε τα εξής: «Με την ολοκλήρωση αυτής της επένδυσης αποκτάμε δυνατότητες που σήμερα δεν διαθέτουμε. Η εκ του μακρόθεν παρακολούθηση των ενδείξεων στα υδρόμετρα, μέχρι τον έγκαιρο και ακριβή εντοπισμό των βλαβών ή την συστηματική παρακολούθηση της ποιότητας του νερού, οδηγούν τη ΔΕΥΑΔ από το σημερινό χειρωνακτικό σύστημα στην υιοθέτηση πρακτικών σύγχρονης τεχνολογίας. Με τον τρόπο αυτό μειώνουμε το κόστος λειτουργίας της επιχείρησης, αναβαθμίζουμε την ποιότητα των υπηρεσιών μας και προχωράμε σε πληρέστερη εξυπηρέτηση των συνδημοτών».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα