Παρασκευή, 3.02.2023, 11:08 μμ

Cloudscape: Πνεύμα αρχιτεκτονικής

26.11.2022 / 21:30
09_MAD_The_Cloudscape_of_Haikou_by_CreatAR_Images-768x960

Η βιβλιοθήκη, ο χώρος ανάγνωσης αλλά και πολλοί ακόμα χώροι υπαίθριοι και εσωτερικά, εντυπωσιάζουν και μαγεύουν τους επισκέπτες του Cloudscape στην όχθη του Haikou. Ένας μοναδικός αστικός δημόσιος και πολιτιστικός χώρος για τους πολίτες και τους επισκέπτες, έργο του αρχιτεκτονικού γραφείου MAD Architects με επικεφαλής τον Ma Yansong. Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο στο Century Park στην όχθη του κόλπου Haikou, που καλύπτει έκταση 4.397 τετραγωνικών μέτρων, με έκταση κατασκευής 1.380 τετραγωνικών μέτρων. Στη νότια πλευρά του υπάρχουν μια βιβλιοθήκη και ένας χώρος ανάγνωσης ικανός να φιλοξενήσει 10.000 βιβλία, καθώς και ένας πολυλειτουργικός οπτικοακουστικός χώρος: ελεύθερος και ανοιχτός για το κοινό. Η βόρεια περιοχή του κτιρίου διαθέτει καφέ, δημόσιες τουαλέτες, τουαλέτες χωρίς εμπόδια, ντους, αίθουσα παιδικού σταθμού, χώρο ανάπαυσης του κοινού και κήπο στην οροφή.

Η εμπειρία της επίσκεψης στο Cloudscape είναι παρόμοια με την αναγνωστική εμπειρία. Η έναρξη ενός νέου βιβλίου είναι συχνά μια στιγμή που οι αναγνώστες αγαπούν: ένα ταξίδι στο σουρεαλιστικό ή άγνωστο και μια ήπια απομάκρυνση από την καθημερινή πραγματικότητα. Η αρχιτεκτονική επιτρέπει στους ανθρώπους να προσεγγίσουν το κτίριο απομακρυσμένοι από την οικεία αστική μας πραγματικότητα και να ξεκινήσουν ένα νέο ταξίδι που υπερβαίνει τον χρόνο και τον χώρο.

Το κτίριο, που βρίσκεται σε ήσυχη τοποθεσία μεταξύ ξηράς και θάλασσας, θυμίζει ένα γλυπτό. Οι ελεύθερες και οργανικές μορφές του επιτρέπουν τη δημιουργία μοναδικών εσωτερικών χώρων, όπου οι τοίχοι, τα δάπεδα και οι οροφές συγχωνεύονται με απρόβλεπτους τρόπους και τα όρια μεταξύ εσωτερικών και εξωτερικών χώρων είναι θολά.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα