Παρασκευή, 15.01.2021, 7:06 πμ

Click in shop: Πότε ανοίγουν τα καταστήματα -Πώς θα ψωνίζουμε αν όλα πάνε καλά…

06.01.2021 / 9:01
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
clickaway

Επαναφορά στο σύστημα του click away από την ερχόμενη Δευτέρα κι αν όλα πάνε καλά, πέρασμα στο επόμενο στάδιο, που προβλέπει φυσική παρουσία των πελατών με ραντεβού (click in shop), στις 18 του μήνα, προβλέπει ο ανεπίσημος σχεδιασμός για το λιανεμπόριο.

Οι έμποροι, μετά τον αιφνιδιασμό της άρσης του click away για την τρέχουσα εβδομάδα, παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα τα επιδημιολογικά στοιχεία, που δημοσιοποιούνται κάθε απόγευμα, προσδοκώντας ότι η έστω βραδεία μείωση των κρουσμάτων δεν θα αναστραφεί τις επόμενες ημέρες. Αν και το δεκαήμερο που ακολουθεί την περίοδο των εορτών είναι συνήθως «νεκρό», αυτήν τη χρονιά, όπου όλα έχουν ανατραπεί, κάθε ημέρα θεωρείται υπερπολύτιμη για τα εμπορικά καταστήματα που συνεχίζουν να γράφουν απώλειες.

Χειμερινές εκπτώσεις από Δευτέρα -Ζητούν λειτουργία του click in shop οι επιχειρηματίες
Η προσοχή, πλέον, στρέφεται στην περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων, οι οποίες ξεκινούν τη Δευτέρα και ήδη ανεβαίνει ο «πυρετός» των προεκπτώσεων και των προσφορών, προκειμένου να «ζεσταθούν» οι καταναλωτές. Αυτό που σημειώνουν, πάντως, παράγοντες της αγοράς, είναι ότι εάν δεν ξεκινήσει εγκαίρως το click into store, οι απώλειες τους θα διευρυνθούν, αφού δεν νοούνται ψώνια σε περίοδο εκπτώσεων χωρίς ψάξιμο εντός του καταστήματος.


Τα στοιχεία των προηγούμενων ετών δείχνουν ότι οι χειμερινές εκπτώσεις δεν λειτούργησαν ως κράχτης, καθώς η χριστουγεννιάτικη αγορά απορροφούσε μεγάλο μέρος της ζήτησης. Ωστόσο, φέτος εκτιμάται ότι τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Σημειωτέον ότι στις ετήσιες έρευνες της ΕΣΕΕ, περισσότεροι από τους μισούς επιχειρηματίες χαρακτηρίζουν την περίοδο έως 31 Ιανουαρίου ως την καλλίτερη περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων, γεγονός που επιτείνει την αγωνία των εμπόρων για γοργή επιστροφή σε μια σχετική κανονικότητα.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΝΕΟΛΟΓΟ