City in action: Εκατοντάδες οι συμμετοχές στον Ποδηλατικό Γύρο της Πάτρας – Οι εγγραφές συνεχίζονται!

26.05.2023 / 20:37
ka 39

Είστε έτοιμοι; Έχετε ετοιμάσει το ποδήλατο σας;  Έχετε προχωρήσει τις ανάλογες προετοιμασίες για μια μεγάλη βόλτα σε όλο το κέντρο της Πάτρας;

Τα λάστιχα, τα πετάλ, η αλυσίδα και όλα τα σχετικά είναι εντάξει; Το κράνος σας το βγάλατε από την ντουλάπα; Γιατί σας ρωτάμε όλα αυτά;

Ο 2ος Ανοικτός Ποδηλατικός Γύρος της Πάτρας έρχεται για να βάλει το ποδήλατο και πάλι στην καθημερινότητα μας και να μας θυμίσει πόσο πιο όμορφη θα ήταν η ζωή μας σε αυτή την πόλη, αν το ποδήλατο ήταν το βασικό μας μέσο μετακίνησης.

Πόσο πιο βελτιωμένη θα ήταν η ποιότητα ζωής εντός του αστικού ιστού και κατά προέκταση πόσο πιο όμορφη θα ήταν η πόλη μας.  Ο 2Ος Ανοικτός Ποδηλατικός Γύρος της Πάτρας είναι για όλους και αυτό δεν είναι μόνο στον τίτλο του event, αλλά στην ουσία και στον αριθμό συμμετοχών του.

City in action: Εκατοντάδες οι συμμετοχές στον Ποδηλατικό Γύρο της Πάτρας - Οι εγγραφές συνεχίζονται! 6

Το ενδιαφέρον από την πρώτη στιγμή των πατρινών για να πάρουν μέρος σε αυτό το ποδηλατικό event ήταν μεγάλο, από παρέας, από οικογένειες, από μικρούς και μεγαλύτερους.

Από ανθρώπους που είτε ασχολούνται ενεργά με το ποδήλατο, είτε ακόμα δεν το έχουν βάλει στην προτεραιότητα τους. Πιο συγκεκριμένα ήδη οι εγγραφές έχουν ξεπεράσει τις 1.800 και λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος συνεχίζονται έως και την τελευταία στιγμή, μέχρι δηλαδή αύριο.  

Οπότε προλαβαίνετε ακόμα και τώρα να πάρετε μέρος. Το ποδηλατικό αυτό event που αναμένεται να ξεσηκώσει την πόλη γίνεται το Σάββατο 27  Μάϊου στις 19.00 στο πλαίσιο του City in Action  πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, και με την υποστήριξη ομάδων και συλλογικοτήτων της πόλης.

City in action: Εκατοντάδες οι συμμετοχές στον Ποδηλατικό Γύρο της Πάτρας - Οι εγγραφές συνεχίζονται! 7

Η έναρξη του ποδηλατικού γύρου θα πραγματοποιηθεί με αφετηρία το parking του ΝΟΠ. Η  νέα διαδρομή θα έχει κατεύθυνση προς το κέντρο της πόλης  από τους δρόμους Ακτή ∆υµαίων, Τριών Ναυάρχων, Αγίου Ανδρέου, Φαβιέρου, Κωνσταντινουπόλεως, Μαιζώνος, Παπαφλέσσα, ΝΟΠ και τερματισμό στο Νότιο Πάρκο.

Ποδηλάτες κάθε ηλικίας θα διασχίσουν την πόλη και θα καταλήξουν στην κεντρική πλατεία, όπου η δράση θα ολοκληρωθεί με µια µεγάλη δωρεάν συναυλία, ανοικτή για το κοινό, με τον αγαπημένο καλλιτέχνη της νεολαίας, τον STAN Αντιπαριώτη.

 Στον γύρο, εκτός από τους ποδηλάτες, θα μπορούν επίσης να πάρουν μέρος  και πολίτες µε rollers, skates ή πατίνια και οτιδήποτε µας µετακινεί οικολογικά.

City in action: Εκατοντάδες οι συμμετοχές στον Ποδηλατικό Γύρο της Πάτρας - Οι εγγραφές συνεχίζονται! 8

Ο «Ανοικτός Ποδηλατικός Γύρος της Πάτρας» αποτελεί την κεντρική εκδήλωση της τριήμερης διοργάνωσης που είναι αφιερωμένη στη φιλοσοφία «με ποδήλατο στην πόλη» και  περιλαμβάνει πολλές παράλληλες δράσεις καθημερινά στην Πλατεία Γεωργίου από αθλητικά σωματεία ποδηλατών, ακροβάτες, ομάδες επιδείξεων, happenings, ζογκλερ, events για παιδιά και djs,

Κατά την διάρκεια του 3ημέρου θα τοποθετηθεί στην Πλατεία Γεωργίου «Πρωτότυπη Πίστα Δεξιοτεχνίας Ποδηλάτη» αφιερωμένη στους 17 στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., για παιδιά ηλικίας 6 έως 14 ετών, στην όποια το κοινό συμμετέχει δωρεάν.

City in action: Εκατοντάδες οι συμμετοχές στον Ποδηλατικό Γύρο της Πάτρας - Οι εγγραφές συνεχίζονται! 9

Η εκδήλωση πραγματοποιείται από την ομάδα συντονισμού του προγράμματος «HERO 2030 bike festivals» του οποίου οι δράσεις δεν έχουν κερδοσκοπικό χαρακτήρα και γίνονται με την υποστήριξη του Περιφερειακού Κέντρου Πληροφόρησης των Ηνωμένων Εθνών, της μεγαλύτερης ποδηλατικής κοινότητας «εν κινήσει» και την οργανωτική μέριμνα της «enzyme». 

Οι δράσεις του Προγράμματος City in Action 2023 έχουν στόχο τις ενέργειες ευαισθητοποίησης των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής στην πόλη τους.  Αναλυτικές πληροφορίες για την συμμετοχή των ενδιαφερομένων έχουν αναρτηθεί στη σελίδα της διοργάνωσης www.cityinaction.gr.

City in action: Εκατοντάδες οι συμμετοχές στον Ποδηλατικό Γύρο της Πάτρας - Οι εγγραφές συνεχίζονται! 10

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα