Χταπόδι κοκκινιστό με πατάτες

08.04.2021 / 18:24
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
XTAPODI-KOKKINISTO-ME-PATATES-430x575

Υλικά
1 χταπόδι μεσαίο
1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
1 φλιτζανάκι του καφέ ξίδι
½ κουτ. γλυκού πιπέρι κόκκινο
½ κουτ. γλυκού πιπέρι γλυκό
2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο


Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα με δύο ποτήρια νερό βάζετε το χταπόδι ολόκληρο, προσθέτετε λίγο ξίδι και το αφήνετε να ζεματιστεί.

Το αποσύρετε από τη φωτιά, βγάζετε το χταπόδι και το κόβετε σε κομματάκια. Ξαναρίχνετε το χταπόδι στην κατσαρόλα, προσθέτετε τα δύο είδη πιπεριού, τον πελτέ ντομάτας, το ελαιόλαδο και αφήνετε να βράσει για περίπου 2 ώρες.

Προσθέτετε τις πατάτες και αφήνετε να βράσει το σύνολο για άλλα 30 λεπτά περίπου μέχρι να πιει τα υγρά του. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό στα πιάτα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα