Χριστούγεννα: Πότε θα γίνουν οι πληρωμές για επιδόματα ανέργων και Δώρο

29.11.2022 / 7:37
money_xmas2

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, στις 5 Δεκεμβρίου, ξεκινά η προπληρωμή των επιδομάτων και του Δώρου Χριστουγέννων για τους ανέργους και τις άλλες κατηγορίες δικαιούχων παροχών από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης.

Οι παροχές που θα πληρωθούν είναι το μηνιαίο επίδομα ανέργων ύψους 398 ευρώ, το επίδομα μακροχρονίως ανέργων, 200 ευρώ, το επίδομα ανεργίας αυτοαπασχολουμένων και το Δώρο Χριστουγέννων τόσο σε επιδοτούμενους ανέργους όσο και στις μητέρες που λαμβάνουν την ειδική παροχή προστασίας της μητρότητας, καθώς και σε δικαιούχους του επιδόματος γονικής αδείας.

Οι πιστώσεις των επιδομάτων και του Δώρου Χριστουγέννων θα γίνουν αυτόματα από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης με απευθείας κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων και τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα εντός 3 εργάσιμων ημερών μετά την καταβολή τους.

Υπενθυμίζεται ότι η προπληρωμή των επιδομάτων όσων ανέργων έχουν υποχρέωση δήλωσης παρουσίας κατά το χρονικό διάστημα από 5 Δεκεμβρίου 2022 έως 6 Ιανουαρίου 2023 θα πραγματοποιηθεί μετά τη δήλωση παρουσίας τους, η οποία γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω gov.gr.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα