Ζητάμε από τον ψαρά να καθαρίσει το ψάρι.
Το αλατίζουμε γύρω γύρω και το διατηρούμε στο ψυγείο, σε σουρωτήρι, σκεπασμένο με νωπή πετσέτα έως ότου το χρησιμοποιήσουμε.
Είναι καλύτερα να τα μαγειρεύουμε αυθημερόν, γιατί χάνουν τη φρεσκάδα τους και είναι ευπαθή.
Καθαρίζουμε τα πράσα. Αφαιρούμε το πράσινο μέρος (θα το χρησιμοποιήσουμε σε ζωμούς ή σούπες σε άλλη συνταγή).
Κόβουμε το τρυφερό τους μέρος σε κομμάτια, σε μέγεθος μπουκιάς.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια σε έξι χοντρές φέτες.
Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μέγεθος μπουκιάς.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα καρότα σε χοντρές φέτες.
Τέλος κόβουμε το φινόκιο σε μέτριες φέτες.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις.
Τοποθετούμε όλα τα λαχανικά σε ταψί.
Τα αλατοπιπερώνουμε και τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τη δάφνη και το θυμάρι.
Τα ανακατεύουμε καλά και τα ψήνουμε για περίπου 35 με 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να παίρνουν σκούρο χρώμα.
Αφού μισοψηθούν τα λαχανικά, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο.
Τοποθετούμε το ψάρι στη μέση του ταψιού μπήγοντάς το προς τα κάτω ώστε να μαζευτούν τα λαχανικά γύρω γύρω και κάτω από το ψάρι.
Περιχύνουμε με το κρασί και ραντίζουμε με τα δάχτυλα με λίγο νερό.
Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και έπειτα σφραγίζουμε με αλουμινόχαρτο καλά γύρω γύρω το ταψάκι.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 30 λεπτά.