Χριστίνα Ρίτσου: “Στην Τουρκία ζήσαμε την απόλυτη δυστυχία, μας έπιαναν από το χέρι και ζητούσαν βοήθεια”, συγκλονίζει η διασώστρια

16.02.2023 / 17:41
ce823782440b45a99586ebb9861a7289

Για τις στιγμές που έζησε μετά τον φονικό σεισμό στην Τουρκία μιλά η Ελληνίδα της επίλεκτης ομάδας ειδικών αποστολών, Χριστίνα Ρίτσου.

Τις στιγμές ολοκληρωτικής καταστροφής που αντίκρισε αλλά και όσα συγκλονιστικά βίωσε με την ελληνική αποστολή στις σεισμόπληκτες περιοχές στην Τουρκία περιέγραψε η Χριστίνα Ρίτσου, μιλώντας στο Livenews.

“Μπορεί να έχουμε εκπαιδευτεί για να αντιμετωπίσουμε μία τέτοια κατάσταση αλλά όταν βρίσκεσαι στον τόπο που αναπνέεις τον θάνατο είναι δύσκολο να συγκρατήσεις την ψυχραιμία σου. Στην Τουρκία ζήσαμε την απόλυτη δυστυχία“, είπε αρχικά η κ. Ρίτσου και συνέχισε λέγοντας:

Η Χριστίνα Ρίτσου ανέφερε πως ανταπεξήλθαν από την πρώτη στιγμή, δεν σταματήσανε ούτε για να στήσουν τις σκηνές τους αλλά πήγαν κατευθείαν να βοηθήσουν.

“Οι συνθήκες ήταν δύσκολες στο Καχρανμαράς όπου πλέον είναι μια έρημη πόλη. Ως ομάδα διάσωσης έπρεπε να εντοπίσουμε τους ζωντανούς αλλά είμασταν και έτοιμοι να απεγκλωβίσουμε και νεκρούς κάτω από τα συντρίμμια. Αυτό συνέβη κιόλας καθώς ο σκύλος μας βοήθησε την κινέζικη και τούρκικη ομάδα εθελοντών να εντοπιστούν δύο ζωντανούς. Εμείς δυστυχώς δεν είχαμε την ευκαιρία να σώσουμε κάποιον ζωντανό αλλά βγάλαμε από τα συντρίμμια τρεις νεκρούς“.

Η Χριστίνα Ρίτσου μιλώντας για την αντιμετώπιση που είχαν από τους Τούρκους πολίτες, ανέφερε πως σε εκείνους έβλεπαν την ελπίδα και τους αποκαλούσαν αδέλφια.

Ο κόσμος μας έπιανε το χέρι και ζητούσαν βοήθεια για εγκλωβισμένους. Χαρακτηριστική η περίπτωση ενός άνδρα που έκλαιγε και μας ευχαριστούσε στα ελληνικά που ανασύραμε έστω και νεκρά τα μέλη της οικογένειάς του. Οι Τούρκοι είδαν σε εμάς την ελπίδα, μας έδιναν λουλούδια και μας φώναζαν αδέλφια“.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα