Χριστίνα Αλεξοπούλου – Το Δημοτικό Σελιανιτίκων, ένα από τα δύο ελληνικά σχολεία σε πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας

12.01.2021 / 12:28
Αλεξοπούλου-σχολείο Σελιανιτίκων

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας εξασφάλισε για την Αχαΐα η Χριστίνα Αλεξοπούλου

Με βαθιά την πεποίθηση ότι η παιδεία και η εκπαίδευση, είναι στο επίκεντρο κάθε ουσιαστικής μεταρρύθμισης, η Βουλευτής διατηρεί σταθερές επαφές με το Υπουργείο Παιδείας με στόχο την εύρεση και διεκδίκηση προγραμμάτων και δράσεων που θα ενισχύσουν τα σχολεία και την εκπαιδευτική διαδικασία της Αχαΐας.

Σε αυτές τις συναντήσεις, επετεύχθη συμφωνία για την ένταξη της Αχαΐας σε πρόγραμμα του European Schoolnet. Το European Schoolnet είναι ένα σώμα που διοικείται από 34 Υπουργεία  Παιδείας κι έχει στόχο να υποστηρίξει τα κράτη μέλη του, στον μετασχηματισμό των εκπαιδευτικών διαδικασιών.

Το πρόγραμμα αφορά στην μεταφορά τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών μεταξύ σχολείων της Ευρώπης από αγροτικές περιοχές. Σε αυτό  θα συμμετέχουν δύο μόνο ελληνικά σχολεία κι ένα από αυτά θα είναι το Δημοτικό Σχολείο Σελιανιτίκων, καθώς οι προσπάθειες της κυρίας Αλεξοπούλου προς αυτή την κατεύθυνση έφεραν αποτέλεσμα.

Η βουλευτής επισκέφθηκε το σχολείο την Δευτέρα 11/1 και συνάντησε την διευθύντρια κα. Χριστοπούλου Διαμαντή και τους δασκάλους του σχολείου για να τους συγχαρεί και να τους ευχηθεί καλή δύναμη στην υλοποίησή του προγράμματος.

«Η επιτυχία αυτή, καταδεικνύει με εμφατικό τρόπο, πως όταν προσπαθούμε και εργαζόμαστε μεθοδικά και στοχευμένα το αποτέλεσμα έρχεται. Αναδεικνύει παράλληλα το έμπρακτο ενδιαφέρον του Υπουργείου και της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την Αχαΐα. Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε την ευνοϊκή συγκυρία για να πάμε τον τόπο μας μπροστά»

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα