Χριστίνα Αλεξοπούλου: Ομιλήτρια σε ημερίδα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα «Η παρουσία των γυναικών στις Θετικές Επιστήμες: Προβληματισμοί  και Προοπτικές»

21.05.2022 / 12:01
alexopoulou 1

Η Βουλευτής Αχαΐας κα Χριστίνα Αλεξοπούλου, εκπροσωπώντας τη Νέα Δημοκρατία, απηύθυνε ομιλία στην Ημερίδα “Η παρουσία των γυναικών στις Θετικές Επιστήμες: προβληματισμοί και προοπτικές” που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τελετών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.


Στην ομιλία της η κα Αλεξοπούλου, ως Πολιτικός Μηχανικός η ίδια και θετική επιστήμων, ανέφερε ότι η ανισότητα στην επιστημονική σταδιοδρομία δεν έχει υπερκεραστεί, ούτε με την επιτευχθείσα ισότητα στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση στη μεταπολεμική Δύση.


Συνέχισε τονίζοντας, ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει προχωρήσει σε μία σειρά μέτρων και μεταρρυθμίσεων για να διασφαλίσει τη γυναίκα στην εργασία, στην οικογένεια, στην παιδεία. Σήμερα η Ελλάδα είναι μία από τις 12 χώρες με πλήρη νομική ισότητα ανδρών-γυναικών. Η επίδοση αυτή οφείλεται σε μια σειρά από μεταρρυθμίσεις και θεσμικές παρεμβάσεις.


Κατέληξε λέγοντας, ότι ο ήλιος της παιδείας λάμπει για όλους, άνδρες και γυναίκες. Η επιστήμη είναι γένους θηλυκού και χρειάζεται τις γυναίκες όπως και η ίδια η κοινωνία μας.


Παρόντες στην ημερίδα ήταν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητής Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος και η Πρύτανης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Καθηγήτρια Μαρία Νικολαΐδη.


Την ημερίδα, οποία τελούσε υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, διοργάνωσαν επτά Επιστημονικά Σωματεία με αντικείμενο τις Θετικές Επιστήμες, και πιο συγκεκριμένα, η Ελληνική Γεωλογική Εταιρεία -ΕΓΕ, η Ένωση Ελλήνων Φυσικών -ΕΕΦ, η Ένωση Ελλήνων Χημικών – ΕΕΧ, η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία -ΕΜΕ, η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας -ΕΠΕ, η Ένωση Πτυχιούχων Περιβαλλοντολόγων Ελλάδας -ΕΠΠΕ και η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων –ΠΕΒ.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα