Χρηματιστήριο: “Έσωσε” το πρόσημο της εβδομάδας η σημερινή άνοδος

13.05.2022 / 18:10
xrimatistirio (1)

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 2,37%, στις 2.080,18 μονάδες, ενώ στο +1,18% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.385,48 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 2,70% στις 561,21 μονάδες.

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο μόλις 0,03%, ενώ ο FTSE 25 υποχώρησε κατά 0,52%. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 3,79%.

 Τεχνική εικόνα

Τεχνικά, ο Γενικός Δείκτης αντέδρασε από τις 850 μονάδες το οποίο διατήρησε τις ιδιότητες του ως επίπεδο στήριξης της Αγοράς. Η μάχη δεν έχει κερδηθεί ακόμα ωστόσο μια πρώτη αντίδραση επιβεβαίωσε την ανθεκτικότητα του επιπέδου.

Το τεχνικό ζητούμενο για να γυρίσει η τάση σε ανοδική είναι οι 887 μονάδες από τις οποίες διέρχεται ο κινητός μέσος των 200 ημερών. Προς το παρόν κανένας τεχνικός δείκτης δεν έχει δώσει σήμα αγορών, τα ωριαία διαγράμματα έχουν αποφορτιστεί από τις έντονες υποτιμήσεις ενώ οι ταλαντωτές σε επίπεδο ημέρας βρίσκονται σε ουδετερότητα.

Το θετικό σενάριο για την αγορά θα ήταν μια αργή πλάγια συσσώρευση στα τρέχοντα επίπεδα καθώς η προσφορά δεν δείχνει σημάδια εκτόνωσης. Αντίθετα η διάσπαση των 850 μονάδων θα οδηγήσει το Γενικό Δείκτη στην περιοχή των χαμηλών του περασμένου Μαρτίου δοκιμάζοντας τιμές πέριξ των 800 μονάδων. Η ετυμηγορία για την πορεία της τάσης την επόμενη εβδομάδα είναι οριακά υπέρ των αγοραστών υπό την αίρεση της διατήρησης του επιπέδου των 850 μονάδων, καταλήγει ο κ. Χατζηδάκης.

Ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Τέρνα Ενεργειακή σημείωσε άλμα 8,49%, με την Coca Cola να ακολουθεί με +5,61%, την Motor Oil με +4,06% και τις Jumbo, Eurobank, Λάμδα, Πειραιώς, ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίο και Σαράντη να κλείνουν με κέρδη άνω του 3%. Στο +2,5% έκλεισαν οι Βιοχάλκο και Aegean.

Άνω του 1% ήταν η άνοδος σε Εθνική, Alpha Bank, ΔΕΗ και Quest, ήπια ανοδικά έκλεισαν οι ΟΤΕ, ΟΛΠ και Ελλάκτωρ, ενώ ήπια πτωτικά οι ΕΥΔΑΠ, ΑΔΜΗΕ, ΕΛΧΑ, Titan και Ελληνικά Πετρέλαια. Ο ΟΠΑΠ έκλεισε με απώλειες 1,22%.  

Πηγή: capital.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα