Χρ.Σταϊκούρας: Απαράδεκτο το 4,86% στα επιτόκια των νέων δανείων

03.12.2022 / 10:38
staikourasintime-news_20190801_mv_finanancemin011-1-768x480

Μιλώντας στον Γιώργο Αυτιά, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, χαρακτήρισε απαράδεκτο το 4,86% του Οκτωβρίου στο επιτόκιο των νέων δανείων και άφησε ανοιχτό και το ενδεχόμενο για νέα μέτρα στήριξης για τους πολίτες.


«Το μέσο επιτόκιο των νέων καταθέσεων είναι 0,05% σταθερό. Το μέσο επιτόκιο των νέων δανείων τον Οκτώβριο αυξήθηκε κατά 0,26% και είναι 4,86%, απαράδεκτο. Θα πρέπει να κάνουν αύξηση επιτοκίων καταθέσεων άμεσα και σημαντικά, και να μειώσουν το επιτόκιο στα νέα δάνεια».

Σε ερώτηση για το τι θα κάνουν οι τράπεζες, ο υπουργός δήλωσε ότι οι επικεφαλής τους απάντησαν πως θα κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση στη συνάντηση που είχαν.

«Επιδιώκουμε αυτό να γίνει άμεσα και γενναία, όχι αύξηση 0,01%… Σε 10 μέρες έχουμε ξανά συνάντηση. Για μένα αυτά εξαντλούνται σε διάστημα 10 ημερών. Υπάρχουν τραπεζικά ιδρύματα στην Ελλάδα, όχι οι συστημικές τράπεζες, με πολύ υψηλότερο επιτόκιο καταθέσεων» είπε.

Δεύτερο κεφάλαιο, πολύ σημαντικό, είναι οι προμήθειες σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας. «Οι τράπεζες χρεώνουν πολύ τους Έλληνες πολίτες, και δεν τους αποδίδουν αυτά που πρέπει. Ζήτησα να αξιολογήσουν εντός 10 ημερών 12 συγκεκριμένες προμήθειες».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα