Χρ. Αλεξοπούλου: Μητροπολίτης Χρυσόστομος, πνευματικός οδηγός των Πατρινών επί δεκαοχτώ συναπτά έτη

20.02.2023 / 12:10
Πατρών-Αλεξοπούλου

Σε γραπτή της δήλωση η βουλευτής Αχαϊας, Χριστίνα Αλεξοπούλου, αναφέρει τα εξής:

«Στις 19 Φεβρουαρίου 2005 η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος εξέλεξε τον Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Σκλήφα, Μητροπολίτη της Αποστολικής Εκκλησίας των Πατρών. Την επόμενη μέρα τελέστηκε η χειροτονία του στο μέγα υπούργημα της αρχιερωσύνης.

Από την πρώτη μέρα του ερχομού του στην Πάτρα ο Σεβασμιώτατος επιδόθηκε σε μία αδιάκοπη πορεία ποιμαντικής προσφοράς και δράσης.

Ο Σεβασμιώτατος ποτέ δεν εξέλαβε την επισκοπική αξία ως έπαθλο και επιβράβευση, αλλά ως δωρεά του Αγίου Πνεύματος. Η ανάρρηση στον επισκοπικό θρόνο για τον Πατρών Χρυσόστομο είναι αγώνας διαρκής.

Η Εκκλησία είναι η κιβωτός της αγάπης και της ζωής. Έχει ως σκοπό να σώσει τον τραυματισμένο άνθρωπο από την αμαρτία και να τον οδηγήσει στον αγιασμό. Επικεφαλής της Εκκλησίας είναι ο Επίσκοπος, ο οποίος βρίσκεται “εις τύπον και τόπον Χριστού”.

Αυτό το σκοπό υπηρετεί εδώ και 18 χρόνια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος. Αγρυπνεί και προσεύχεται για το ποίμνιό του και αναλώνεται νυχθημερόν για τη σωτηρία του. Εύχομαι ο Πρωτόκλητος των Αποστόλων Ανδρέας, να οδηγεί τα βήματά του και ο Θεός της ειρήνης και της αγάπης να του χαρίζει μακροημέρευση και φωτισμό».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα