Χουλιάρας για μήνυση Λέκκα: Δεν αφορά πρόγνωση για σεισμό, αλλά ανάρτησή μου από το 2019

07.03.2021 / 21:08
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
gerasimos_xouliaras

Προβληματισμός επικρατεί στην επιστημονική κοινότητα για τη μήνυση που έχει καταθέσει ο κ. Ευθύμιος Λέκκας και ο κ. Κώστας Μακρόπουλος κατά του κ. Γεράσιμμου Χουλιάρα, ο οποίος πήρε κλήση για να παρουσιαστεί στην 4η Πταισματοδίκη Αθηνών στις 12 Μαρτίου 2021 «για να λάβει γνώση της ποινικής υπόθεσης με εγκαλούντες/ μηνυτές τον Ευθύμιο Λέκκα κλπ σε βάρος του για ενδεχόμενη παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου και να εξεταστεί ανωμοτί».
Ο κ. Χουλιάρας διευκρίνισε στο protothema.gr ότι η μήνυση δεν αφορά καμία πρόγνωση για σεισμό, αλλά αφορά ανάρτηση που είχε κάνει στο λογαριασμό του στο facebook το 2019 σχετικά με την πρόσκληση του ΟΑΣΠ προς τον ίδιο και άλλους 19 για τη συνεδρίαση της ειδικής επιστημονικής επιτροπής εκτίμησης σεισμικού κινδύνου.
 πρόσκληση που έγινε στα μέλη ήταν «εμπιστευτική» αλλά όπως επισήμανε ο κ. Χουλιάρας δεν το αντιλήφθηκε και ανέβασε στο facebook το έγγραφο αυτό, ενημερώνοντας τους διαδικτυακούς του φίλους. Η πρόσκληση έγραφε πάνω δεξιά «ΕΜΠ» που σήμαινε «εμπιστευτικό».
Μετά τη δημοσιοποίηση και λίγη ώρα αφού βρισκόταν στον «αέρα» του facebook ο κ. Χουλιάρας κατέβασε την συγκεκριμένη ανάρτηση. Ωστόσο ο κ. Λέκκας ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Μακρόπουλος κατέθεσαν μήνυση για παράβαση απορρήτου.


Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα