Χωρίς τηλεκπαίδευση τα περισσότερα σχολεία που είναι κλειστά λόγω κακοκαιρίας

15.10.2021 / 12:40
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
school_tilekpaideusi_art

Χωρίς τηλεκπαίδευση είναι σήμερα τα περισσότερα σχολεία της χώρας που παραμένουν κλειστά, λόγω κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας πάντως 7.500 τάξεις ανά την Ελλάδα συνεχίζουν τα μαθήματά τους με τηλεκπαίδευση σήμερα. Τα περισσότερα σχολεία που κάνουν τηλεκπαίδευση βρίσκονται στην Αττική και σε περιοχές όπου τα σχολεία είναι κλειστά στο σύνολό τους καθώς από τις 80.000 τάξεις λειτουργεί δια ζώσης σήμερα ένα μεγάλο ποσοστό.

Ο λόγος για τον οποίο λειτουργούν σήμερα με τηλεκπαίδευση κάποια σχολεία και κάποια όχι είναι γιατί δεν δόθηκε χθες κεντρική οδηγία, από το υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν πάρθηκε απόφαση να λειτουργήσει συνολικά η τηλεκπαίδευση λόγω των προβλημάτων στην τάση τους ρεύματος που είχε ως αποτέλεσμα εκτεταμένες διακοπές ρεύματος. Ωστόσο, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας υπάρχει και το θεσμικό και το τεχνικό πλαίσιο και ο μηχανισμός της τηλεκπαίδευσης είναι σε ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή, όπου ζητηθεί.

Οι Διευθύνσεις των σχολείων που κάνουν σήμερα τηλεκπαίδευση ζήτησαν και εφαρμόζουν το σύστημα, καθώς ο νόμος λέει ότι αυτό μπορεί να χρησιμοποιείται όπου και όποτε υπάρχουν φυσικές καταστροφές κ.λ.π., όπως έγινε και στην Κρήτη με τα σχολεία στις περιοχές όπου επλήγησαν από το σεισμό.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα