Χωρίς αποτέλεσμα η τηλεδιάσκεψη για την Κορινθιακή σταφίδα – Ομόθυμο αίτημα η στήριξη των παραγωγών

23.06.2021 / 22:06
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ka 50

Χωρίς αποτέλεσμα έληξε η τηλεδιάσκεψη Επιμελητηριακών από Αχαΐα – Ηλεία – Πελοπόννησο και Ιόνια Νησιά με την Παναιγιάλεια Ένωση Συνεταιρισμών, εμπόρους και εξαγωγείς Κορινθιακής σταφίδας, υπό τον συντονισμό του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιου Λιβανού.

Ακούστηκαν όλες οι πλευρές και ο υπουργός επιφυλάχθηκε ως προς τις τελικές του αποφάσεις, άγνωστο προς ποια κατεύθυνση, αφού θα πρέπει να συνυπολογιστούν ζημιές, χρηματοδοτικά προγράμματα και κόστος.

Η στήριξη των σταφιδοπαραγωγών ήταν ωστόσο ομόθυμο ως αίτημα, χωρίς να διαφανεί ο τρόπος ή χρόνος που κάτι τέτοιο θα πρέπει να γίνει. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο υπουργός Σπήλιος Λιβανός αναφέρεται ότι:

Κατόπιν πρωτοβουλίας του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιου Λιβανού πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, με θέμα την κορινθιακή σταφίδα.

Ο κ. Λιβανός, κατά την τοποθέτησή του, τόνισε ότι το Υπουργείο ομνύει στο δημοκρατικό διάλογο και στην ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων. Aκόμη, υπογράμμισε ότι η σταφίδα είναι από τα σημαντικότερα εθνικά προϊόντα, ενώ μέγιστο μέλημα του ΥΠΑΑΤ αποτελεί η στήριξη των παραγωγών, όπου διαπιστώνεται διαταραχή λόγω του κορονοϊού.

Στην  τηλεδιάσκεψη μετείχαν, οι υφυπουργοί κ.κ.  Χρίστος. Δήμας και Νίκος Ταγαράς, η ΓΓ του ΥΠΑΑΤ Χριστιάνα Καλογήρου και οι βουλευτές, Ανδρέας Κατσανιώτης,  Άγγελος Τσιγκρής, Ιάσων  Φωτήλας,  Διονύσιος Ακτύπης, Ανδρέας Νικολακόπουλος, Ιωάννης Λαμπρόπουλος, Περικλής Μαντάς, Μιλτιάδης Χρυσομάλλης, Μαριλένα Σούκουλη.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας, ο αντιπεριφερειάρχης αγροτικής ανάπτυξης Δυτ. Ελλάδας κ. Θοδωρής Βασιλόπουλος.

Οι πρόεδροι των επιμελητηρίων Κορινθίας, Αχαΐας, Ηλείας, Ζακύνθου και Μεσσηνίας Οι Ενώσεις Μεσσηνίας και Ζακύνθου. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν και εκπρόσωποι εξαγωγικών επιχειρήσεων» .

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα