Χοντρομπίγουλη -Η σούπα με ντομάτα από την Αχαΐα

27.04.2021 / 12:15
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
179208535_749867605711165_4931522546308534416_n

Πρόκειται για σούπα ντομάτας με μακαρόνι ή χοντρό φιδέ. Ονομάζεται χοντρομπίγουλη ή μπίγουλη ή χοντρομενούδελο. Πολύ διαδεδομένη στην Αχαΐα και στην Ηλεία.

Η ονομασία «μπίγουλι» μάλλον προέρχεται από ένα ιταλικό ζυμαρικό που ονομάζεται μπίγκολι (Bigoli).

Η «αχαιή» σούπα, όπως την αποκαλούμε, μπορεί να φαγωθεί καλοκαίρι (σύμφωνα με την αχαιή μάνα!) καθώς τότε οι ντομάτες είναι φρέσκιες.

Η συνταγή είναι απλή και εύκολη και θα την λατρέψεις!

ΥΛΙΚΑ

Μισό πακέτο χοντρομπίγουλη (χοντρό φιδέ ή μαλλιά αγγέλου)

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
3-4 κούπες νερό
αλάτι, πιπέρι
ρίγανη
φέτα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι και μόλις κάψει ρίχνουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε.
Όταν μαλακώσει το κρεμμύδι, προσθέτουμε την ντομάτα, τη ρίγανη και το αλάτι-πιπέρι.
Συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 5 λεπτά και προσθέτουμε το νερό.
Βράζουμε για 20 λεπτά και προσθέτουμε την χοντρομπίγουλη που έχουμε σπάσει σε κομμάτια.
Συνεχίζουμε το βράσιμο για 5-6 λεπτά και στη συνέχεια βγάζουμε την σούπα από την φωτιά.
Σερβίρουμε προαιρετικά με φέτα και φρέσκο πιπέρι.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα