Χιονοδρομικό Καλαβρύτων: Έκκληση να μην κάνουν σκι στις κλειστές εγκαταστάσεις

23.12.2020 / 9:40
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
xionodromiko_kalavriton

Σοβαροί κίνδυνοι ελλοχεύουν για όσους κάνουν σκι στα Χιονοδρομικά κέντρα που παραμένουν κλειστά λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ο κίνδυνος είναι μεγάλος καθώς οι πίστες δεν έχουν καθαριστεί και το χιόνι δεν έχει στρωθεί. Σε περίπτωση δε τραυματισμού ή οποιουδήποτε άλλου κινδύνου, οι σκιέρ δεν θα μπορούν να έχουν τη συνδρομή των εργαζομένων των κέντρων. 

Δεν είμαστε σε θέση σε περίπτωση που συμβεί κάτι να βοηθήσουμε

Προειδοποίηση για όσους κάνουν σκι στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων εξέδωσε το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων. Έχουν εντοπιστεί σκιέρ να ανεβαίνουν με ειδικούς τρόπους τις πίστες και να τις κατεβαίνουν με τα χιονοπέδιλά τους. Ο κίνδυνος είναι μεγάλος, καθώς λόγω της μη λειτουργίας του κέντρου, οι πίστες δεν έχουν καθαριστεί και το χιόνι δεν έχει στρωθεί. Σε περίπτωση επίσης, τραυματισμού ή οποιουδήποτε άλλου κινδύνου, οι σκιέρ δεν θα μπορούν να έχουν τη συνδρομή των εργαζομένων του χιονοδρομικού. Ενόψει και των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς απευθύνεται έκκληση προς τους χρήστες του βουνού, για την προστασία της υγείας τους, να μη χρησιμοποιούν τις πίστες.”Η ανακοίνωση που βγάλαμε ήταν περισσότερο μια προειδοποίηση γιατί γνωρίζουμε την ιδιοσυγκρασία των ανθρώπων που κάνουν σκι. Δυστυχώς για αυτούς φέτος έχει χιόνι και δεν μπορούν να το χαρούν. Ξέρουμε ότι θα υπάρξουν αρκετές απόπειρες για να κάνουν σκι χρησιμοποιώντας τις εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού, οι οποίες κατά βάση δεν είναι σε λειτουργία, και θέλαμε πιο πολύ να το προλάβουμε γιατί βλέπουμε γενικώς με το ορειβατικό σκι ανεβαίνουν και κάνουν. Δεν είμαστε σε θέση σε περίπτωση που συμβεί κάτι να είμαστε εκεί και να βοηθήσουμε κάποιον. Θέλουμε να τους αποτρέψουμε” ανέφερε μιλώντας η Εύη Σταμάτη, η οποία είναι υπεύθυνη εξυπηρέτησης πελατών στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων.

“Δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επισήμως προς το παρόν για τα Χιονοδρομικά. Περιμένουμε την 7η Ιανουαρίου, δεν έχει ανακοινωθεί κάτι για μετά, είμαστε στη φάση που προσπαθούμε όλοι να δούμε τι θα γίνει. Εμείς σαν κέντρο είμαστε έτοιμοι σε περίπτωση που μας επιτρέψουν να ανοίξουμε, αλλά είμαστε σε στάση αναμονής μέχρι τις ανακοινώσεις και για το πώς θα εξελιχθεί η πανδημία. Αυτό που έχει περισσότερη σημασία για εμάς είναι να αρθούν οι απαγορεύσεις στις μετακινήσεις εκτός νομού, γιατί ο μεγάλος όγκος των επισκεπτών μας είναι από την Αθήνα κυρίως, δεν είναι τόσο εντός νομού. Όλη η περιοχή αυτό περιμένει γιατί το Χιονοδρομικό Κέντρο είναι ένας πολύ μεγάλος πόλος έλξης για τους τουρίστες ειδικά του χειμερινού τουρισμού. Όλα τα χιονοδρομικά είμαστε στην ίδια φάση, περιμένουμε να δούμε πότε θα μας επιτρέψουν να ανοίξουμε, προετοιμαζόμαστε για να είμαστε έτοιμοι”

enikos.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα