Cheesecake φέτας με ντοματίνια και ελιές

26.03.2021 / 19:09
almiro-cheesecake-430x575

Υλικά
200γρ. παξιμαδάκι κρητικό με ρίγανη
3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
50γρ. βούτυρο λιωμένο
250γρ. φέτα λιωμένη με πιρούνι
250γρ. ανθότυρο λιωμένο με πιρούνι
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
3 αβγά
3-4 κλαράκια μαντζουράνας (τα φυλλαράκια)
ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
αλάτι, πιπέρι
Για το σερβίρισμα
300γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
μερικές ελιές
φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης


Διαδικασία
Σπάτε τα παξιμάδια σε κομμάτια και τα τρίβετε στο μπλέντερ σε δόσεις να γίνουν σκόνη. Ανακατεύετε το τρίμμα του παξιμαδιού με το ελαιόλαδο και το λιωμένο βούτυρο για να πάρετε ένα μίγμα σαν βρεγμένη άμμο. Στρώνετε με αυτό τη βάση μιας φόρμας με αποσπώμενο πάτο.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ανακατεύετε τα λιωμένα τυριά σε ένα μπολ με σύρμα, προσθέτετε το γιαούρτι, τα αβγά, ανάλογο αλατοπίπερο, το ξύσμα λεμονιού και τη μαντζουράνα. Χτυπάτε να γίνει ομοιογενές το μίγμα.

Αδειάζετε το μίγμα πάνω από τη βάση με το παξιμάδι και ψήνετε το cheesecake για 50 λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα περιμετρικά.

Αφήνετε το cheesecake να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί καλά πριν το ξεφορμάρετε σε πιατέλα. Σερβίρετε στολίζοντας με ντοματίνια, ελίτσες και φυλλαράκια ρίγανης.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα