Παρασκευή, 18.06.2021, 10:58 μμ

Χατζηδάκης για εργασιακό νομοσχέδιο: «Ποιος πιστεύει ότι καταργείται το 8ωρο σε μία χώρα της ΕΕ;»

06.06.2021 / 18:15
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
xatzidakis kalh

Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας θέτει το ερώτημα: «Ποιος μπορεί, άραγε, να πιστέψει ότι θα ήταν δυνατόν να καταργηθεί το 8ωρο σε μια χώρα της ΕΕ;».

Αναφορικά με τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για μια ακόμα πολιτική – θεατρική παράσταση, ενώ για τις αντιδράσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων για το νέο νομοσχέδιο, ο κ. Χατζηδάκης σημειώνει:

«Δεν έχουμε δικές μας πατέντες. Φέρνουμε ρυθμίσεις οι οποίες ισχύουν σε όλη σχεδόν την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μπορεί ορισμένοι συνδικαλιστές να ενοχλούνται γιατί εισάγουμε ηλεκτρονικά μητρώα, ηλεκτρονικές ψηφοφορίες και γενικότερα μέτρα διαφάνειας στο συνδικαλισμό.

Επίσης καταργούμε τη χρηματοδότηση των συνδικαλιστικών οργανώσεων από εργοδότες (ιδιώτες ή δημόσιο) και από κόμματα. Αν αυτό είναι το πρόβλημά τους θα ήταν εντιμότερο να το πουν».

Για τις ρυθμίσεις αναφορικά με τις απεργίες, ο κ. Χατζηδάκης λέει ότι αποσκοπούν στη διαφάνεια, τους καθαρούς κανόνες, την ενίσχυση της αξιοπιστίας του συνδικαλισμού και ότι υπάρχει η πρόβλεψη της αστικής ευθύνης για όσους συνδικαλιστές παρανομούν καθώς… «άλλο απεργία και άλλο παρανομία».

Τέλος, αναφερόμενος στην Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, κάνει λόγο για εγγύηση για την τήρηση του ωραρίου του εργαζομένου αλλά και εγγύηση για την αποφυγή του αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ των επιχειρήσεων.

dikaiologitika.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα