Χατζάκης: Οργισμένος με το πρόωρο τέλος της παράστασης «Συνοικία το όνειρο» – «Μας πρόδωσαν»

24.11.2021 / 13:16
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
xatzakis

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το έργο «Συνοικία το όνειρο» διακόπηκε μετά από μόλις 10 παραστάσεις, με αποτέλεσμα να μείνουν άνεργοι 15 εργαζόμενοι.

Το γεγονός αυτό εξόργισε τον σκηνοθέτη της παράστασηςΣωτήρη Χατζάκη, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή Mega Καλημέρα και εξήγησε πόσο άδικη είναι η εν λόγω απόφαση.

Όπως δήλωσε ο παραγωγός, ο λόγος που σταμάτησαν οι παραστάσεις ήταν επειδή το έργο δεν ήταν προσοδοφόρο για τον ίδιο.

«Ήταν καταπληκτικό αυτό που έγινε, μοναδικό στα θεατρικά χρονικά. Είναι μια επίδειξη βίας, βαρβαρότητας και σκληρότητας ψυχικής αυτό που συνέβη. Δύο χρόνια προετοιμάζαμε την παράσταση. Παίζουμε δέκα παραστάσεις, αρρωσταίνει ένα κορίτσι από κορωνοϊό και κόλλησαν άλλα δύο άτομα. Το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο εκείνη την στιγμή κατέβασε το έργο, πέταξε στο δρόμο τους άρρωστους ανθρώπους και τους υπόλοιπους ηθοποιούς», είπε αρχικά ο Σωτήρης Χατζάκης.

Στην συνέχεια εξήγησε πως το έργο ήταν προγραμματισμένο να συνεχιστεί μέχρι το Πάσχα. Παρά το γεγονός ότι οι ηθοποιοί απέρριψαν άλλες προτάσεις για να μείνουν στην παράσταση, οι παραγωγοί δεν το σεβάστηκαν αυτό.

«Δεν πήραν καν τηλέφωνο τους ηθοποιούς που νόσησαν. Το έργο είχε προγραμματιστεί να πάει μέχρι το Πάσχα, τώρα τους έδωσαν κάποια ψίχουλα. Πήρα τον κο Μπιμπίλα. Τα παιδιά είναι μετέωρα, βρίσκονται στον δρόμο, είναι πολύ θυμωμένοι και ανήσυχοι. Είχαν άλλες δουλειές και προτάσεις. Έμειναν πιστοί στον επιχειρηματία, λέγοντας “όχι” στις προτάσεις που τους έγιναν και έμειναν στην παράσταση και εγώ έχασα μία σειρά και μία ταινία για να μείνω στην παράσταση. Και εκείνος μας πρόδωσε», είπε.

Έπειτα, τόνισε πως εφόσον οι ηθοποιοί δεν έχουν αποζημιωθεί, ο ίδιος θα ψάξει μία λύση μέσω του ΣΕΗ: «Συναντηθήκαμε με τον επιχειρηματία, μας έκανε πρόταση να αναλάβουμε οι ίδιοι την παράσταση, να πληρώνουμε τεχνικούς, τα δικαιώματα, τα πάντα, να γίνουμε εργοδότες. Ο παραγωγός πλήρωσε ψίχουλα τους ηθοποιούς μέχρι την ημέρα που απολύθηκαν. Όλα τα λεφτά μέχρι το Πάσχα, που είναι; Θα εξετάσουμε τι μπορούμε να κάνουμε με το νομικό σύμβουλο του Σωματείου».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα