Χαρδαλιάς: Τα 4 νησιά που προβληματίζουν για τη διασπορά του κορωνοϊού

23.06.2021 / 19:50
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ka 14

O Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον κορονοϊό αναφέρθηκε σε 4 νησιά που δημιουργούν μικρό προβληματισμό.

«Η συνολική επιδημιολογική εικόνα της χώρας εξακολουθεί να βελτιώνεται, όπως δείχνουν και οι σχετικοί δείκτες, ενώ και ο εμβολιασμός προχωρά. Γεγονός που δημιουργεί τις αναγκαίες προϋποθέσεις, ώστε να προχωρήσουμε στην άρση πρόσθετων περιοριστικών μέτρων».

Αυτό υπογράμμισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και προχώρησε στις ανακοινώσεις σχετικά με τη χρήση μάσκας, τη διενέργεια self test αλλά και την άρση του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Ωστόσο, υπάρχουν 4 νησιά που προβληματίζουν τους ειδικούς καθώς παρατηρούνται αυξήσεις κρουσμάτων και νέες συρροές.

«Αξίζει να σημειωθεί ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα παρουσιάζουν μια βελτιωμένη εικόνα, με την ηπειρωτική Ελλάδα να εμφανίζει μια σταθερή πτωτική πορεία σε όλους τους επιδημιολογικούς δείκτες. Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στα νησιά μας, όπου το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει χαμηλό» τόνισε αρχικά ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Στην συνέχεια πρόσθεσε: «Όμως, υπάρχουν 4 περιοχές που δημιουργούν ένα μικρό προβληματισμό. Παρατηρούμε σε αυτές τις περιοχές μικρές αυξήσεις κρουσμάτων και νέες συρροές την ίδια στιγμή που σε όλη την Ελλάδα οι δείκτες πέφτουν.

Για αυτό καλό θα ήταν οι κάτοικοι της Πάρου(κίτρινο), της Κω (πορτοκαλί), της Ρόδου (κίτρινο) και της Ικαρίας(πράσινο) να συνεχίσουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην τήρηση των μέτρων, ώστε να μην αλλάξουν επίπεδο και να συνεχιστεί η καλή επιδημιολογική εικόνα που παρατηρείται στο σύνολο της χώρας».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα