Χαρδαλιάς: Φέτος οι γιορτές θα είναι διαφορετικές όπως έγινε σήμερα στην Πάτρα

30.11.2020 / 18:38
xardalia

Φέτος οι γιορτές θα είναι διαφορετικές όπως έγινε σήμερα στην Πάτρα. Αυτό τόνισε το απόγευμα της Δευτέρας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των συντακτών του Υπουργείου Υγείας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ τόνισε πως οι επισκέψεις σε σπίτια φίλων δεν επιτρέπονται όσο ισχύουν τα μέτρα.

Ο υφυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη στάση του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομου για το θέμα του εορτασμού του πολιούχου της Πάτρας Απόστολου Ανδρέα, αλλά αναφέρθηκε και στους Πατρινούς που γιόρτασαν τον Άγιο του από το σπίτι.

Όπως είπε, όπως έγινε σήμερα στην Πάτρα έτσι και σε άλλες πόλεις με πολιούχους είτε την Αγία Βαρβάρα είτε τον Άγιο Νικόλαο, δεν θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.

Εύχες από το τηλέφωνο να στέλνουν οι Έλληνες και να ξεχάσουν τις επισκέψεις και τα κεράσματα, ζήτησε η καθηγήτρια Παιδιατρικής-Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Βάνα Παπαευαγγέλου, στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας. Κληθείσα να σχολιάσει τα πολλά ονόματα που γιορτάζουν το επόμενο διάστημα, η κυρία Παπαευαγγέλου έστειλε το μήνυμα: «Ευχηθείτε με ένα θερμό τηλεφώνημα και όχι με επισκέψεις».

Η ίδια έκανε ιδιαίτερη μνεία στην αναγκαιότητα τήρησης των μέτρων κατά του κορονοϊού, σε ένδειξη σεβασμού σε όσους ανθρώπους έχασαν τη ζωή τους, αλλά και όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν. «Έχουμε πολλούς μήνες μπροστά μας», τόνισε η κυρία Παπαευαγγέλου, προσθέτοντας πως θα ήταν ιδανικό αν η σταδιακή άρση των μέτρων συνοδευόταν από αλλαγή στη συμπεριφορά μας. «Η επιστροφή στις προηγούμενες δραστηριότητές μας δεν είναι εφικτή αυτή τη στιγμή και είναι εκτός πραγματικότητας η κοινωνική ζωή όπως την ξέραμε», σημείωσε.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα