Χάπι της Merck: Ξεκινά η χορήγηση στη Βρετανία σε ασθενείς από ευπαθείς ομάδες

08.12.2021 / 23:37
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ka 33

 H Βρετανία ξεκινά από την ερχόμενη εβδομάδα τη χορήγηση του χαπιού της Merck κατ΄οίκον με σκοπό να περιοριστούν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία από κορονοϊό.

Το χάπι της Merck θα χορηγείται σε ευάλωτες ομάδες ειδικής θεραπείας από το σπίτι σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η συμφόρηση στα νοσοκομεία στη Βρετανία.

Όπως δείχνουν οι έρευνες το χάπι της Merck μειώνει ώς και 70% τον κίνδυνο σοβαρής νόσησης από τον κορονοϊό και αναμένεται να το λάβουν 5000 ασθενείς στη Βρετανία, με βάση της δοκιμής που διενεργεί το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.
«Με αυτήν τη δοκιμή εξετάζουμε εάν οι νέες, πολλά υποσχόμενες, θεραπευτικές αγωγές, που βοηθούν στην ταχύτερη ανάρρωση, θα μειώσουν την ανάγκη για νοσηλεία», τόνισε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Ιατρικής της Οξφόρδης και επικεφαλής της έρευνας, Κρις Μπάτλερ.

Στις ευάλωτες ομάδες συγκαταλέγονται καρκινοπαθείς και μεταμοσχευμένοι ασθενείς ενώ ο υπουργός Υγείας στη Βρετανία, Σατζίντ Χαβίντ, έκανε λόγο για ιστορικό βήμα και μια «νέα εποχή κατά την οποία μπορεί να καλυφθεί οποιαδήποτε φάση μόλυνσης από τον φονικό ιό».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα