Χάντμπολ: Με δύο ματς στην Ελλάδα θα διεκδικήσει τον ευρωπαϊκό τίτλο η ΑΕΚ

15.05.2021 / 13:41
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ντα 29

Eπί ελληνικού εδάφους θα διεξαχθούν και οι δύο τελικοί της ΑΕΚ με την Ίσταντς για το European Cup στο χάντμπολ Ανδρών, όπως ενημέρωσε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ (ΕΗF).

Επικρατέστερη ημερομηνία τέλεσής τους είναι το Σαββατοκύριακο 29-30 Μαΐου, κατά το οποίο ήταν αρχικά προγραμματισμένο να διεξαχθεί το φάιναλ φορ του Κυπέλλου των ανδρών, ενώ υπάρχει και η εναλλακτική του Σαββατοκύριακου 5-6 Ιουνίου.

Μάλιστα, γι’ αυτόν τον λόγο η ΟΧΕ αποφάσισε να μεταθέσει το φάιναλ φορ του Κυπέλλου των ανδρών, το οποίο θα διεξαχθεί στο ΔΑΚ Λευκόβρυσης Κοζάνης, για το Σαββατοκύριακο 22-23/05.

Πλέον, αναζητείται το γήπεδο στο οποίο θα διεξαχθούν και οι δύο τελικοί, και επειδή είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθεί το ΟΑΚΑ, ελλείψει διαθέσιμων ημερομηνιών, θα εξεταστεί σοβαρά η «υποψηφιότητα» του ΔΑΚ Λευκόβρυσης Κοζάνης, το οποίο έχει την έγκριση της ΕΗF, ενώ υπάρχει ήδη τοποθετημένο τάραφλεξ.

Σημειώνεται ότι, νωρίτερα χθες (14/05) η ΕΗF γνωστοποίησε την αναβολή και του δεύτερου τελικού της ΑΕΚ με την Ίσταντς, τονίζοντας στην ανακοίνωσή της ότι πρόκειται για αναβολή και όχι για ματαίωση.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Ο τελικός του EHF European Cup ανδρών ανάμεσα στην ΑΕΚ και την Ίσταντς θα επαναπρογραμματιστεί, αφού και οι δύο αγώνες αναβλήθηκαν, λόγω θετικών κρουσμάτων κορονοϊού στην ομάδα της Ίσταντς.

Ο πρώτος αγώνας ήταν αρχικά προγραμματισμένος για το Σάββατο 15 Μαΐου στην Αθήνα και ο δεύτερος για το Σάββατο 22 Μαΐου στο Ίσταντ. Μετά από στενές διαβουλεύσεις με το ιατρικό επιτελείο του συλλόγου και τη σουηδική αρχή ελέγχου λοιμώξεων, η Ίσταντς ενημέρωσε την EHF την Πέμπτη ότι η ομάδα δεν μπορούσε να ταξιδέψει στην Ελλάδα για τον πρώτο αγώνα του Σαββάτου.

Την Παρασκευή έγινε ξεκάθαρο ότι ούτε ο δεύτερος αγώνας της επόμενης εβδομάδας στη Σουηδία μπορεί να πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τον προγραμματισμό.

Η EHF υπογραμμίζει ότι και τα δύο παιχνίδια αναβάλλονται μόνο, δεν ματαιώνονται. Η EHF συνεργάζεται και με τις δύο ομάδες, προκειμένου να βρεθούν νέες ημερομηνίες για τους αγώνες, με την επιβεβαίωση του νέου προγράμματος να αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα