Χανιά: Σχολικός πίνακας καταπλάκωσε καθηγήτρια

30.11.2023 / 10:57
kathigitria-mathima-740x420_252863_418988_type13262

Ένα σοκαριστικό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε σε σχολείο στα Χανιά, όπου καθηγήτρια τραυματίστηκε όταν σχολικός πίνακας έπεσε πάνω της, την ώρα του μαθήματος.

Το περιστατικό συνέβη στο ΕΠΑΛ Βρυσών, σύμφωνα με το neakriti.gr, με συνέπεια να τραυματιστεί η αναπληρώτρια εκπαιδευτικός και το μάθημα να διακοπεί. Με αφορμή αυτό το περιστατικό η ΕΛΜΕ στα Χανιά εξέδωσε ανακοίνωση όπου καταγγέλλει το περιστατικό ενώ παράλληλα κάνει λόγο για απαξίωση των δημόσιων υποδομών, της ανθρώπινης ζωής και της εργασιακής αξιοπρέπειας.

«Να μην θρηνήσουμε κάποιο θύμα για να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι»

Χαρακτηριστικά αναφέρει μεταξύ άλλων: «Να μην «πάμε κι όπου βγει» και στα σχολεία! Να μην θρηνήσουμε κάποιο θύμα για να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι! Ασφαλή κτίρια και αξιοπρεπείς δομές για όλους, τώρα!».

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της τοπικής ΕΛΜΕ αναφέρεται:

«Ως ΕΛΜΕ Χανίων έχουμε καταγγείλει δεκάδες φορές τις άθλιες υποδομές των σχολείων στα οποία εργαζόμαστε, καθώς στα κτίρια που καθημερινά συνυπάρχουμε με τους μαθητές και τις μαθήτριές μας δεν έχει υπάρξει αντισεισμικός έλεγχος, ενώ είναι πολλές οι κακοτεχνίες και οι φθορές.

Η φράση «από τύχη δεν έγινε κάποιο ατύχημα» ακούγεται όλο και συχνότερα στο γραφείο των καθηγητών αποτυπώνοντας την κατάρρευση των δημόσιων υποδομών και την απαξίωσή τους τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τις δημοτικές αρχές, στην ευθύνη των οποίων έχει περιέλθει η βιωσιμότητα των σχολικών κτιρίων. Μόνο που καμιά φορά η τύχη δεν φτάνει για να μην γίνει το κακό. Έτσι, προχθές, το μέλος του σωματείου μας, αναπληρώτρια και εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλο Χανίων, Βερυκάκη Ευστρατία καταπλακώθηκε από τον σχολικό πίνακα στο ΕΠΑΛ Βρυσών την ώρα που έκανε μάθημα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί!

Η ΕΛΜΕ Χανίων συμπαραστέκεται στην συναδέλφισσα με κάθε τρόπο, ενώ καταγγέλλει την απαξίωση των δημόσιων υποδομών, της ανθρώπινης ζωής και της εργασιακής αξιοπρέπειας. Στηλιτεύουμε την αδικία σε βάρος των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, που ως εργαζόμενοι β΄κατηγορίας, δικαιούνται μόλις 15 μέρες αναρρωτική άδεια… Να μην «πάμε κι όπου βγει» και στα σχολεία! Να μην θρηνήσουμε κάποιο θύμα για να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι! Ασφαλή κτίρια και αξιοπρεπείς δομές για όλους, τώρα!».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα