Χανιά: Απατεώνας μετέφερε 12.000 ευρώ με πρόσχημα το Market Pass

30.11.2023 / 9:04
apati

Με καθυστέρηση τεσσάρων ημερών καταγγέλθηκε στην Ασφάλεια από έναν ηλικιωμένο και την κόρη του από τα Χανιά η ηλεκτρονική απάτη που έγινε σε βάρος τους την περασμένη Παρασκευή, από έναν άγνωστο που τους έπεισε ότι δικαιούνται το επίδομα Market Pass και άδειασε τον τραπεζικό λογαριασμό τους.

Αρχικά, ο δράστης συνομίλησε τηλεφωνικά με τον 91χρονο πατέρα και του συστήθηκε ως λογιστής, με τον ισχυρισμό ότι μπορεί να του εξασφαλίσει την έκτακτη οικονομική ενίσχυση. Το υποψήφιο θύμα επικαλέστηκε την προχωρημένη ηλικία του και ότι δεν γνώριζε τα στοιχεία που ζητούσε ο δήθεν λογιστής και ζήτησε βοήθεια από την 46χρονη κόρη του, στην οποία έδωσε το τηλέφωνο για να μιλήσει με τον άγνωστο.

Εκείνη δεν αντιλήφθηκε ότι πρόκειται για απατεώνα και προχώρησε στις ενέργειες που της ζήτησε να κάνει ο δράστης, δίνοντάς του όλα τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού του ηλικιωμένου. Το αποτέλεσμα ήταν ο απατεώνας να μεταφέρει από αυτόν σε άλλους λογαριασμούς το ποσό των 12.000 ευρώ και να διακόψει την επικοινωνία του με τα θύματα. Μετά την καθυστερημένη καταγγελία, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας ξεκίνησαν έρευνα για να εξακριβώσουν σε ποιους ανήκουν οι λογαριασμοί όπου κατέληξε το μεγάλο ποσό.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα