Χαμός στην Κεφαλονιά με τους «σκαφάτους»

26.08.2023 / 14:30
ka-1-14

Δεκάδες ήταν οι celebrities και οι vips που βρέθηκαν με τα σκάφος τους τον φετινό Αύγουστο στις παραλίες και στα νερά της Κεφαλονιάς.

Από τον Πλατύ Γυαλό έως και την Αγία Ευφημία και από τον Άσο έως και στο Φισκάρδο και από την Σάμη έως και την Αντίσαμο τον φετινό Αύγουστο γινόταν ένας χαμός από τα σκάφη που άραζαν στις υπέροχες παραλίες του νησιού, με όσους βρίσκονταν σε αυτά να κάνουν τις βουτιές τους και να απολαμβάνουν το ποτό ή το καφέ τους στα αντίστοιχα beach bars του κάθε μέρους.

Η κινητικότητα και η επισκεψιμότητα γενικότερα στο νησί της Κεφαλονιάς, όπως μας λέει ο φωτορεπόρτερ , Χάρης Καραβαγγέλης, που βρέθηκε τις μέρες του Αυγούστου στο νησί, ήταν μεγάλη, όμως, με βάση τα όσα έλεγαν οι επαγγελματίες και οι παράγοντες της εκεί αγοράς η κατανάλωση ήταν μικρότερη, τόσο από τους απλούς τουρίστες, όσο και από τους σκαφάτους που έχουν μια οικονομική άνεση.

Ειδικότερα, στην πρωτεύουσα του νησιού στο Αργοστόλι τα έσοδα των καταστημάτων και γενικότερα της εκεί αγοράς ήταν κατά 40% χαμηλότερα σε σύγκριση με τα περασμένα καλοκαίρια, παρά την μεγάλη επισκεψιμότητα .

Η ακρίβεια που κυριάρχησε σε όλα τα τουριστικά μέρη το φετινό καλοκαίρι λόγω της αύξησης των τροφίμων, της ενέργειας και όλων των σχετικών, έπαιξε έτσι τον ρόλο της και σε ένα νησί που έχει κάνει σημαντικά πράγματα στην προσέλκυση καλής ποιότητας τουριστών που άλλοτε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αφήναν σημαντικό συνάλλαγμα τόσο στην εκεί τοπική οικονομία, όσα και γενικότερα στην εθνική οικονομία.

Φέτος τα πράγματα ήταν πιο συγκρατημένα, έστω και αν το νησί βούλιαξε για ακόμα ένα καλοκαίρι από τον κόσμο. Θυμίζουμε ότι δεκάδες είναι οι πατρινοί που και αυτό το καλοκαίρι έφυγαν για σεζόν για τη νησί της Κεφαλονιάς, είτε ως εργαζόμενοι στην εστίαση, είτε σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα